Warmtepomp De Klomp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in De Klomp? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie haalt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een zuinige en milieuvriendelijke methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €350,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van verscheidene factoren. In het volgende kopje tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in De Klomp.
warmtepomp-installateur-6745

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Snel terugverdiend

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode-regio6745
Netnummer0318 (+31318)
Gasgebruik M31350 M3
Stroom-verbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in De Klomp

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Er bestaan diverse systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Klomp kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter onderzoekt het huis en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in De Klomp? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij binnen enkele minuten leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6745).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. In het volgende stukje ontdek jij accurate info inzake populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in De Klomp heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €275,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €4.800 en €16.100. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elke leverancier wordt gekenmerkt door voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw traditionele HR-ketel. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.025 en €4.550 bij een verwarmingsmonteur uit De Klomp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-klomp

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Maar het mooie is, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €7400. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2600. De eindfactuur wordt mede bepaald door diverse onderdelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €27900Hoog rendement, hoge investering
Water-water€15600 – €20300Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3950 – €6475Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4750 – €6250Goedkope installatie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2250 – €5600Geschikt voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in De Klomp verbruikt om en nabij 1350 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €250 tot €320. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €185 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1075m3€709
Buitenlucht2775kWh€468€241
Bodemwarmte1625kWh€326€383
Hybride1375 kWh + 425 M3€503€206

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in De Klomp?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden enkele van deze vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie werkt samen met jouw reguliere CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Ede?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening in de gemeente Ede. Het is een speciaal soort lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.ede.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie De Klomp. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €600 tot wel €2200. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming De Klomp (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) vergoeden ze pakweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze grofweg €1650.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij circa €2475.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€300, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
CTCEcoPart i435 PRO + CTC Ecologic38 KW€5600,-
RemkoWKF 70 Compact Mannheim5 KW€1800,-
ClivetWSHN-EE 7129 KW€4700,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een comfortabel klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice De Klomp aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier weet je zeker dat de warmte in huis naar buiten gaat. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren is belangrijk voor een prettig leefklimaat zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Ede-Oost, Ede-West, Ede-Veldhuizen, Kernhem, Veluwse Poort, Ede-Zuid, Maandereng, Rietkampen, Bedrijventerrein, Buitengebied Ede-Stad, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Harskamp, Ekerom, Otterlo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!