Warmtepomp Wekerom

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Wekerom? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een relatief goedkope en ecologische oplossing om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en je bespaart al snel €170,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van verscheidene facetten. Hierna ontdek jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Wekerom.
warmtepomp-installateur-6733

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Kan het huis ook koelen
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Een zeer hoog rendement
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6733
Netnummer0318 (+31318)
Gas-gebruik M31350 M3
Stroom-verbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wekerom

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. We hebben te maken met velerlei installaties. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wekerom kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig het verblijf en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Wekerom? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Op basis van onze website bekijk jij vandaag nog (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6733).
 2. Specificeer de woning. Onder andere type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. In een week krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij maakt slim gebruik van energie uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. Op deze pagina check je accurate aanbevelingen m.b.t. de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Wekerom heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing loopt op tot €315,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.100 en €10.600. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt energie uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw traditionele CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.200 en €5.225 bij een verwarmingsmonteur uit Wekerom (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wekerom

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

De warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op een fors lagere energierekening. Aan de hand van de hoge subsidie krijg jij een goede terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €7700. Een hybride opstelling is er vanaf €2700. De factuur komt tot stand door verscheidene aspecten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €27000Veel besparen, prijzig
Water-water€16700 – €21700Koelende functie
Lucht-lucht€3500 – €7025Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5100 – €7050Lage installatiekosten, maakt relatief veel geluid
Hybride€2075 – €5750Snel en goedkoop

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Wekerom verbruikt circa 1350 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Budget Energie of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing fluctueert tussen de €275 tot €365. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €135 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1150m3€706
Buitenlucht2375kWh€487€219
Bodemwarmte2100kWh€346€360
Hybride1600 kWh + 375 M3€522€184

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals ventilatielucht of aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Wekerom?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden verschillende vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem is actief naast jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Ede?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er een optie voor de interessante groene lening van je gemeente Ede. Het betreft een kortlopende lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.ede.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Wekerom. De omvang van de subsidie hangt samen met model en vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €925 tot ongeveer €3050. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Wekerom (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) ontvang je pakweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op zo’n €1775.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal zo’n €2400.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€175, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
CTCEcoPart i430 PRO + CTC Ecologic32 KW€5000,-
RemkoWKF 70 Frankfurt Solar5 KW€1800,-
ClivetWSHN-EE 4115 KW€3300,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een gezond leefklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Wekerom aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Dan zorg je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is de basis van een duurzaam huis. Je kunt denken aan driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren resulteert in een prettig klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De gevraagde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Ede-Oost, Ede-West, Ede-Veldhuizen, Kernhem, Veluwse Poort, Ede-Zuid, Maandereng, Rietkampen, Bedrijventerrein, Buitengebied Ede-Stad, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Harskamp, Ekerom, Otterlo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!