Warmtepomp Deelen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Deelen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een relatief goedkope en ecologische manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en de besparing loopt op tot €180,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van verscheidene zaken. Als je iets verders scrollt bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Deelen.
warmtepomp-installateur-6877

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Kan het huis ook koelen
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Flinke besparing

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6877
Netnummer026 (+3126)
Gasgebruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Deelen

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit verscheidene versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Deelen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Deelen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van onze website tref jij binnen enkele minuten (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6877).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan soort woning, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. In 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij maakt slim gebruik van warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. Verderop lees jij praktische details aangaande de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Deelen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en je bespaart al snel €300,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €6.600 en €15.900. We noemen hieronder vier verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke vorm heeft relevante gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt energie uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt warmte uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw bestaande CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld gaat dit vaak over de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.500 en €4.975 bij een verwarmingsmonteur uit Deelen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-deelen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Echter, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van interessante subsidies haal je een beperkte terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €7500. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2900. De uiteindelijke investering wordt mede bepaald door velerlei facetten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €26700Veel vermogen, hoge investering
Water-water€13100 – €20900Kan ook koelen
Lucht-lucht€5350 – €6100Lage aanschafprijs
Lucht-water€3600 – €6350Kan ook koelen, veel stroomverbruik
Hybride€2375 – €6150Snel te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Deelen consumeert ong. 1350 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energiemaatschappij als Delta of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar varieert van €250 tot €365. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €185 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1175m3€716
Buitenlucht2525kWh€480€236
Bodemwarmte1950kWh€337€379
Hybride1325 kWh + 500 M3€516€200

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Deelen?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat voorwaarden: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Ede?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario is er een optie voor de unieke groene lening via de gemeente Ede. Het is een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.ede.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Deelen. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €650 tot wel €2350. Onderzoek doen naar de oktober 2022 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Deelen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) krijg je pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze om en nabij €1950.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2425.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
DaikinERLQ006(**)3+ EHBH08(**)3V5 KW€1800,-
RemkoWKF 120 Dortmund9 KW€2050,-
ClivetWSHN-XEE2 14.249 KW€6700,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een optimaal klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Deelen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hiermee weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren leidt tot een comfortabel binnenklimaat zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik heeft te maken met de CV-installatie en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Ede-Oost, Ede-West, Ede-Veldhuizen, Kernhem, Veluwse Poort, Ede-Zuid, Maandereng, Rietkampen, Bedrijventerrein, Buitengebied Ede-Stad, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Harskamp, Ekerom, Otterlo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!