Warmtepomp Lunteren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Lunteren? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een economische en milieuvriendelijke benadering om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing loopt op tot €345,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van meerdere aspecten. In het volgende kopje lees jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Lunteren.
warmtepomp-installateur-6741

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Constante verwarming
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Eenvoudig te programmeren
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6741
Netnummer0318 (+31318)
Gas-gebruik M31350 M3
Stroomgebruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Lunteren

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Er zijn fors wat versies. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lunteren kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Lunteren? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met warmtepomprevolutie.nl check jij direct warmtepomp installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6741).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere type huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl vind je accurate details inzake de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Lunteren kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €205,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.500 en €13.000. We werken op dit moment met vier verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elk systeem heeft relevante kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt warmte uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.450 en €4.850 bij een verwarmingsmonteur uit Lunteren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lunteren

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, je realiseert een significant lagere energierekening. Met behulp van een subsidie oplopend tot €2.100 geniet je van een snelle terugverdientijd. Een full-electric model kan je aanschaffen vanaf €5600. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €2200. De eindfactuur kan men berekenen met diverse onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €23000Passief koelen, prijzig
Water-water€14500 – €20300Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4150 – €7225Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€3500 – €6475Ruimte subsidie, hoog energiegebruik
Hybride€2250 – €5400Simpele oplossing voor thuis

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Lunteren consumeert plusminus 1350 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een leverancier van energie als Delta of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing schatten we op €280 tot €395. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €185 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1125m3€707
Buitenlucht2500kWh€495€212
Bodemwarmte1975kWh€354€354
Hybride1600 kWh + 600 M3€530€177

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Lunteren?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden enkele van deze vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem werkt samen met jouw moderne CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Ede?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dit scenario kan je kiezen voor een speciale groene lening van je gemeente Ede. Dit is een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.ede.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, normaliter is er de ISDE-subsidie Lunteren. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €900 tot gemiddeld €3350. Interesse hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Lunteren (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op zo’n €1875.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf plusminus €2050.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
CTCEcoPart 430 + CTC EcoZenith 55034 KW€5200,-
RemkoWKF 70 Dortmund5 KW€1800,-
ClivetWSHN-EE 5119 KW€3700,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een prettige leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Lunteren aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Gedegen isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren mondt uit in een optimale leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening heeft te maken met de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar sluit je aan op stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Ede-Oost, Ede-West, Ede-Veldhuizen, Kernhem, Veluwse Poort, Ede-Zuid, Maandereng, Rietkampen, Bedrijventerrein, Buitengebied Ede-Stad, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Harskamp, Ekerom, Otterlo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!