Warmtepomp De Wolden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in De Wolden? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij benut de energie uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een efficiënte en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €195,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door verscheidene facetten. In het volgende kopje lees je verdere details over een warmtepomp kopen in De Wolden.
warmtepomp-installateur-7957

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Flinke subsidies

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcodegebied7957
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomgebruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energiekosten€195,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in De Wolden

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn flink wat installaties. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Wolden kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in De Wolden? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van deze website tref je waardevolle installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7957).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type huis, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. In een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij haalt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. Verderop check jij bruikbare adviezen aangaande de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in De Wolden heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €255,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.000 en €24.800. We spreken over vier verschillende soorten modellen. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke pomp heeft weer individuele voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw bestaande CV-ketel. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.125 en €5.850 bij een verwarmingsmonteur uit De Wolden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-wolden

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is allereerst een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot flink lagere energiekosten. Met behulp van een royale subsidie geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp laat je al plaatsen voor €6900. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2100. De factuur is gebaseerd op allerlei onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €25800Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€14500 – €21200Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4300 – €7350Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4300 – €6025Lage installatiekosten, veel stroomverbruik
Hybride€2450 – €5650Hoge subsidie

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in De Wolden verbruikt grofweg 1830 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier van energie als Greenchoice of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing schommelt tussen €210 tot €345. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €150 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1150m3€655
Buitenlucht2600kWh€459€197
Bodemwarmte1775kWh€328€328
Hybride1425 kWh + 500 M3€491€164

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in De Wolden?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn een aantalvereisten: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt feitelijk samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente De Wolden?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de erkende groene lening via de gemeente De Wolden. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.dewolden.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie De Wolden. De hoogte van dit bedrag hangt af van model en vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €500 tot gemiddeld €3700. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming De Wolden (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze ongeveer €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze ong. €1700.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf grofweg €2250.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HidrosLZTi108 KW€2100,-
MAXA Advantixi-MAX 047556 KW€6750,-
ThermiaRobust Eco 2630 KW€4800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een aangenaam wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice De Wolden aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo verhinder je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren draait uit op een prettige leefomgeving zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente