Warmtepomp Meppel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Meppel? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een economische en duurzame manier om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €335,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met diverse randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Meppel.
warmtepomp-installateur-7941

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemakkelijke installatie
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcode7941
Netnummer0522 (+31522)
Gas-verbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Meppel

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van systemen. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Meppel kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert de woning en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Meppel? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door onze vergelijker ontdek je waardevolle warmtepomp installateurs uit de omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7941).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als soort woning, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. In een week krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem profiteert van warmte uit lucht, bodem of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. In de paragraaf hierna check je waardevolle gegevens omtrent de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Meppel kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €305,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.300 en €21.800. We onderscheiden grofweg vier verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elk type installatie heeft zijn eigen plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut warmte uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk gaat dit vaak over de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.650 en €5.625 bij een verwarmingsmonteur uit Meppel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-meppel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Echter, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van de hoge subsidie haal jij een hele scherpe terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €7400. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €2400. De factuur wordt berekend a.d.h.v. verscheidene factoren zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €24100Geen geluid, erg duur
Water-water€15600 – €20200Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4000 – €6250Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4000 – €7350Goedkope installatie, verbruikt veel stroom
Hybride€2225 – €5450Gemakkelijk te plaatsen

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Meppel gebruikt ong. 1350 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een maatschappij als Delta of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar varieert van €210 tot €395. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, rond de €130 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€658
Buitenlucht2725kWh€441€217
Bodemwarmte1875kWh€309€349
Hybride1600 kWh + 375 M3€474€184

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Meppel?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een aantaleisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Meppel?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? Dan is er een speciale groene lening van je gemeente Meppel. Kort gezegd een speciale lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.meppel.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Meppel. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €650 tot wel €3550. Benieuwd naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Meppel (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze om en nabij €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op grofweg €1725.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2475.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HidrosLHA.1002.XL61 KW€7250,-
MAXA AdvantixCalido-S 2000 KW€1100,-
ThermiaDiplomat Duo Inverter M12 KW€3000,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Hieronder tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Meppel aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo vermijd je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Goede isolatie is de basis van een duurzaam huis. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren resulteert in een comfortabel leefklimaat zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op stroom. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Centrum, Atertoren, Haveltermade, Koedijkslanden, Berggierslanden, Ezinge, Oosterboer, Nieuwveenselanden, Blankenstein, Industrieterrein Noord, Industrie Oevers, Verspreid gebied Meppel, Nijeveen, Rogat.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente