Warmtepomp Veeningen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Veeningen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een voordelige en verantwoorde manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €310,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Dan kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen meerdere variabelen. Hierna vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Veeningen.
warmtepomp-installateur-7958

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Hoog rendement

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcodegebied7958
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31830 M3
Stroom-gebruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Veeningen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan verschillende toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Veeningen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Veeningen? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. D.m.v. onze tool doorzoek je in enkele stappen de beste installateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7958).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna lees je handige informatie ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Veeningen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €245,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.500 en €19.000. We noemen hieronder 4 verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type heeft zijn eigen eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw normale HR-ketel. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak beslaat dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.350 en €4.300 bij een verwarmingsmonteur uit Veeningen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-veeningen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Gelukkig, het leidt tot een fors lagere energierekening. Geholpen door een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs krijg jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €6100. Een hybride variant is al op de markt vanaf €3200. De uiteindelijke investering wordt bepaald door diverse aspecten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €25400Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€16000 – €23800Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3950 – €7050Kan ook als airco werken
Lucht-water€3900 – €6575Kan ook koelen, maakt relatief veel geluid
Hybride€2625 – €6850Hoge subsidie

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Veeningen gebruikt circa 1830 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een leverancier als Eneco of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar schommelt tussen €240 tot €325. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €195 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€696
Buitenlucht2725kWh€473€223
Bodemwarmte1775kWh€334€362
Hybride1350 kWh + 425 M3€508€188

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Veeningen?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden enkele mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente De Wolden?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan hebben we de unieke groene lening in de gemeente De Wolden. Het gaat om een interessante lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.dewolden.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Veeningen. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €525 en kunnen oplopen tot €1650. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Veeningen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) krijg je ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op grofweg €1850.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal ong. €2250.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€300, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ELCOAquatop T43HR (GW)44 KW€6200,-
Stiebel-EltronWPL 25 AC Comfort set (239084)13 KW€2600,-
DanfossDHP-L Opti 66 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een aangenaam leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Onderstaand is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Veeningen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee voorkom je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Als de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren is belangrijk voor een comfortabel wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op stroom. De nodige stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!