Warmtepomp Kerkenveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Kerkenveld? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een efficiënte en verantwoorde wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en je bespaart al snel €275,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan een aantal verschillende aspecten. Op deze pagina tref je meer info over een warmtepomp kopen in Kerkenveld.
warmtepomp-installateur-7926

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Ruim aanbod in de regio
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Lange levensduur

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode-regio7926
Netnummer0528 (+31528)
Gasgebruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energiekosten€195,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Kerkenveld

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Er bestaan flink wat installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kerkenveld heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Kerkenveld? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. deze pagina ontdek jij vandaag nog installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7926).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. In het volgende stukje bekijk je samengestelde aanbevelingen inzake de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Kerkenveld kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €270,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €6.300 en €24.800. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elk apparaat wordt gekenmerkt door pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw huidige CV-ketel. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.475 en €7.250 bij een verwarmingsmonteur uit Kerkenveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kerkenveld

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Maar, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van een flinke subsidie profiteer je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je aanschaffen vanaf €6600. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €2100. De totaalprijs wordt getekend door diverse variabelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €23700Geen geluid, dure installatie
Water-water€17000 – €21700Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5500 – €6725Relatief voordelig
Lucht-water€4700 – €7075Kan ook koelen, geplaatst met buitenunit
Hybride€2725 – €6950Interessante prijzen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Kerkenveld verbruikt om en nabij 1830 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energieleverancier als Essent of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing varieert van €225 tot €300. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €175 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1075m3€683
Buitenlucht2725kWh€458€225
Bodemwarmte2050kWh€321€362
Hybride1600 kWh + 600 M3€492€191

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als lucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Kerkenveld?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie werkt samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente De Wolden?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan hebben we de unieke groene lening van je gemeente De Wolden. Het is een speciaal soort lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.dewolden.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Kerkenveld. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €525 en kunnen oplopen tot €3700. Interesse hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Kerkenveld (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze om en nabij €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1550.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij circa €2125.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€250, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ELCOAquatop T43HR (WW)43 KW€6100,-
Stiebel-EltronWPL 13 ACS Classic Compact set (239049)7 KW€1850,-
DanfossDHP-C Opti 89 KW€2800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een aangenaam leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder tref je een handig stappenplan van de warmteservice Kerkenveld aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Daarmee voorkom je dat de warmte je huis weer verlaat. Gedegen isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren draait uit op een prettig binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken op basis van stroom. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!