Warmtepomp Drogteropslagen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Drogteropslagen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en de besparing loopt op tot €240,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met allerlei factoren. Op ons warmtepomp-portaal ontdek jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Drogteropslagen.
warmtepomp-installateur-7705

 • Groene investering
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Veel keuze in leveranciers
 • Veilige manier van verwarmen
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7705
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31830 M3
Stroom-gebruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energiekosten€195,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Drogteropslagen

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Drogteropslagen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Drogteropslagen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door onze vergelijker tref jij binnen enkele minuten installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7705).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem benut de energie uit lucht, bodem of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. Hierna check je omvangrijke toelichtingen die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Drogteropslagen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €220,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €6.200 en €13.300. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type wordt gekenmerkt door voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw huidige gasketel. Een betaalbare oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.125 en €7.275 bij een verwarmingsmonteur uit Drogteropslagen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-drogteropslagen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Echter, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Via een hoge subsidie geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €5500. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €3400. De uiteindelijke investering wordt gecalculeerd door verscheidene onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €25800Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€17200 – €21800Koelende functie
Lucht-lucht€4500 – €6225Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5100 – €7250Hoge subsidie, geleverd met buitenunit
Hybride€2300 – €5800Simpele oplossing voor thuis

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Drogteropslagen verbruikt pakweg 1830 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Essent of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €230 tot €350. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €145 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€701
Buitenlucht2800kWh€477€224
Bodemwarmte2025kWh€336€365
Hybride1600 kWh + 350 M3€512€189

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Drogteropslagen?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente De Wolden?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de unieke groene lening bij gemeente De Wolden. We hebben het over een een interessante lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.dewolden.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, gewoonlijk kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Drogteropslagen. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met model en vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €975 en kunnen oplopen tot €3700. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Drogteropslagen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1925.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf circa €2300.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€250, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
DanfossDHP-L Opti Pro+ 1315 KW€3300,-
SPRSUNCGK/D-42(T)23 KW€3450,-
DaikinERLQ014(**)W1 + EHSHB16P50(**)11 KW€2400,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Drogteropslagen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier voorkom je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Gedegen isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren zorgt voor een comfortabel klimaat in huis zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van het energiegebruik heeft te maken met de centrale verwarming en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!