Warmtepomp Linde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Linde? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een relatief goedkope en ecologische aanpak om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €200,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van diverse factoren. Als je iets verders scrollt tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Linde.
warmtepomp-installateur-7925

 • Zet het milieu op 1
 • Kan ook werken als airco
 • Los van de energieleverancier
 • Veilig alternatief
 • Royale subsidies

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcodegebied7925
Netnummer0528 (+31528)
Gas-verbruik M31830 M3
Stroomgebruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energiekosten€195,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Linde

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat tal van toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Linde kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter analyseert de woonruimte en biedt advies op maat. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Linde? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Op basis van onze vergelijker tref je in een zeer korte periode installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7925).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij benut de energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken als de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je handige gegevens over de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Linde kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €190,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.800 en €13.300. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elke vorm heeft zijn eigen gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel. Een goede manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.200 en €4.200 bij een verwarmingsmonteur uit Linde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-linde

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in veel minder stookkosten. D.m.v. interessante subsidies behaal jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is al op de markt vanaf €6300. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2800. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door diverse onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €27700Passief koelen, hoge investering
Water-water€14000 – €20200Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5050 – €7500Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4900 – €6075Gemakkelijk plaatsen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2800 – €6200Combinatiesysteem

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Linde gebruikt circa 1830 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een leverancier van energie als Engie of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing komt uit tussen de €230 tot €310. Met een hybride product verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €170 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1225m3€681
Buitenlucht2700kWh€443€238
Bodemwarmte1775kWh€306€375
Hybride1400 kWh + 350 M3€477€204

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Linde?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er enkele eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De pomp werkt samen met jouw moderne CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente De Wolden?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan is er de duurzame groene lening via de gemeente De Wolden. Dit is een unieke lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.dewolden.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Linde. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €750 tot ongeveer €3600. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Linde (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) vergeven ze om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je ong. €1900.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal pakweg €2400.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ELCOAquatop T28HR (WW)27 KW€4500,-
Stiebel-EltronWPL 13 ACS Classic (239044)7 KW€1850,-
DanfossDHP-C Opti 45 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Bijgaand tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Linde aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Als de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie mondt uit in een prettig binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar werken op basis van stroom. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!