Warmtepomp Koekange

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Koekange? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en ecologische wijze om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en je bespaart al snel €240,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende aspecten. In het volgende kopje lees je meer info over een warmtepomp kopen in Koekange.
warmtepomp-installateur-7958

 • Duurzame warmte
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Hogere woningwaarde
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcodegebied7958
Netnummer0522 (+31522)
Gas-verbruik M31830 M3
Stroomgebruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energiekosten€195,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Koekange

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. We onderscheiden meerdere systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Koekange heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter bekijkt het huis en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Koekange? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door onze tool vind je vandaag nog installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7958).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals categorie huis, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl check je toepasbare raadgeving aangaande populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Koekange kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en de besparing loopt op tot €225,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €3.500 en €17.900. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt warmte uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.175 en €7.500 bij een verwarmingsmonteur uit Koekange (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-koekange

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. D.m.v. ISDE subsidie geniet je van een korte terugverdientijd. 0is er vanaf €6700. Een hybride variant is er vanaf €2500. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op allerlei aspecten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €23500Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€14000 – €21700Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3750 – €6900Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3650 – €6175Lage installatiekosten, buitenunit in zicht
Hybride€2150 – €5350Voor veel woningen interessant

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Koekange consumeert circa 1830 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Essent of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing komt uit tussen de €205 tot €335. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €145 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1200m3€697
Buitenlucht2450kWh€481€216
Bodemwarmte1825kWh€342€355
Hybride1325 kWh + 575 M3€516€181

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Koekange?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantalvereisten: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Hij werkt samen met jouw moderne CV-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente De Wolden?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario kan je profiteren van de duurzame groene lening bij gemeente De Wolden. Het is een speciale lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.dewolden.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Koekange. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €775 tot doorgaans €2400. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Koekange (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op pakweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze pakweg €1900.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2350.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, met name A++ labels).
# MerkModelPowerSubsidie
EldomEE HPS 1200 KW€1100,-
Stiebel-EltronWPL 25 AC Compact Duo set 1 (239083)13 KW€2600,-
DanfossDHP-L Opti 89 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een optimaal binnenklimaat. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Koekange aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Daarmee vermijd je dat warme lucht binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren leidt tot een prettig wooncomfort zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. De nodige stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!