Warmtepomp de Wijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in de Wijk? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem haalt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het is een zuinige en verantwoorde manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €210,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van diverse variabelen. Hierna vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in de Wijk.
warmtepomp-installateur-7957

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Kan het huis ook koelen
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Waardevermeerdering huis
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7957
Netnummer0528 (+31528)
Gasgebruik M31830 M3
Stroom-gebruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in de Wijk

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je vindt meerdere onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in de Wijk kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in de Wijk? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met deze pagina bekijk jij in enkele stappen installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7957).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Na 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Bijgaand tref jij actuele info ten aanzien van populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in de Wijk heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en water water leveren op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €305,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.100 en €15.100. We werken op dit moment met vier verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elke vorm wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt warmte uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans beslaat dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.350 en €5.750 bij een verwarmingsmonteur uit de Wijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-wijk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van een subsidie oplopend tot €2.100 behaal je een interessante terugverdientijd. 0is er vanaf €7300. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €2100. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. verscheidene onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €25100Geen geluid, prijzig
Water-water€14900 – €20100Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3950 – €6175Relatief voordelig
Lucht-water€3850 – €6025Laagdrempelig, buitenunit maakt geluid
Hybride€2225 – €6150Snel en goedkoop

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in de Wijk gebruikt ongeveer 1830 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een energiemaatschappij als Energiedirect of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar komt uit tussen de €260 tot €345. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €140 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€695
Buitenlucht2550kWh€466€229
Bodemwarmte1825kWh€327€368
Hybride1600 kWh + 350 M3€500€195

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in de Wijk?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantaleisen: de isolatie mag niets te wensen overlaten (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw traditionele gasketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente De Wolden?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente De Wolden. Kort gezegd een interessante lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.dewolden.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, dikwijls heb je recht op de ISDE-subsidie de Wijk. Hoeveel je krijgt heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €900 tot doorgaans €1850. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming de Wijk (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze zo’n €1750.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij pakweg €2325.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€175, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ELCOAquatop T35HR (GW)37 KW€5500,-
Stiebel-EltronWPL 20 AC Flex set (239077)10 KW€2300,-
DanfossDHP-L Opti 45 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een comfortabel wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice de Wijk aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo verhinder je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren draait uit op een comfortabel binnenklimaat zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met onze verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar werken met stroom. De benodigde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!