Warmtepomp Eerbeek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Eerbeek? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp profiteert van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €175,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van allerlei zaken. Op ons warmtepomp-portaal vind je meer info over een warmtepomp kopen in Eerbeek.
warmtepomp-installateur-6961

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Je woning van het gas af
 • Onderhoudsarme investering
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcodegebied6961
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31590 M3
Stroom-verbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Eerbeek

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt tal van toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eerbeek kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert jouw woning en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Eerbeek? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met deze pagina doorzoek jij zonder problemen de beste installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6961).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Binnen 7 dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. In de paragraaf hierna tref jij actuele info omtrent de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Eerbeek heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €290,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.100 en €16.700. We differentiëren vier verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft weer individuele voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw reguliere CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.625 en €4.425 bij een verwarmingsmonteur uit Eerbeek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eerbeek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Via een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs behaal jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €5500. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3200. De factuur wordt getekend door allerlei factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €25200Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€15300 – €20600Kan ook koelen
Lucht-lucht€5100 – €7050CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4300 – €6075Kan ook koelen, veel stroom benodigd
Hybride€2750 – €5300Eenvoudig aan te sluiten

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Eerbeek verbruikt ongeveer 1590 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een energiemaatschappij als Eneco of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing schatten we op €280 tot €320. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €150 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1050m3€731
Buitenlucht2650kWh€512€219
Bodemwarmte2025kWh€366€366
Hybride1475 kWh + 600 M3€548€183

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als ventilatielucht of aardwarmte. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Eerbeek?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden meerdere vereisten: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Hij wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Brummen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Brummen. Het gaat om een tijdelijke lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.brummen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Eerbeek. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €650 en kunnen oplopen tot €1800. Informeren naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Eerbeek (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze om en nabij €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je pakweg €1900.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij zo’n €2175.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€250, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
DaikinERLQ014(**)W1 + EHBX16(**)9W12 KW€2500,-
RemkoWKF 180 Compact Mannheim12 KW€2350,-
Cordivari srlBollyterm® HP 1 2000 KW€1250,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een gezond klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Eerbeek aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Daarmee weet je zeker dat de warmte binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren is belangrijk voor een optimaal wooncomfort zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar werken met stroom. De benodigde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Empe, Tonden, Brummen, Leuvenheim, Hall, Eerbeek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!