Warmtepomp Tonden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Tonden? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem gebruikt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame methode om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €205,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van verscheidene facetten. Op ons warmtepomp-portaal vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Tonden.
warmtepomp-installateur-6975

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Relatief weinig onderhoud
 • Flinke besparing

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode-regio6975
Netnummer0575 (+31575)
Gasgebruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Tonden

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met meerdere oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tonden kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bekijkt jouw huis en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Tonden? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van warmtepomprevolutie.nl vergelijk jij in enkele stappen leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6975).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan soort woning, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij uitgebreide toelichtingen inzake de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Tonden kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €345,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.500 en €19.300. We werken op dit moment met 4 verschillende type installaties. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elk type heeft weer individuele voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.525 en €4.525 bij een verwarmingsmonteur uit Tonden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tonden

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is allereerst een forse investering. Gelukkig, het betekent veel minder stookkosten. Door middel van een zeer aantrekkelijke subsidie krijg jij een hele scherpe terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €6300. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €3100. Het prijskaartje wordt bepaald door meerdere variabelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €25700Veel besparen, relatief duur
Water-water€14400 – €22100Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4450 – €6350Lage aanschafprijs
Lucht-water€3850 – €6675Totaaloplossing, maakt relatief veel geluid
Hybride€2725 – €5200Goed voor EPC waarde

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Tonden verbruikt plusminus 1590 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een energiemaatschappij als Budget Energie of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing schommelt tussen €230 tot €360. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €160 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1200m3€734
Buitenlucht2725kWh€492€242
Bodemwarmte1675kWh€345€389
Hybride1400 kWh + 350 M3€528€206

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Tonden?

Niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We noemen verschillende vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. De installatie is een aanvulling op jouw normale CV-ketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Brummen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Brummen. Het is een speciale lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.brummen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, dikwijls heb je recht op de ISDE-subsidie Tonden. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €825 en lopen op tot wel €2900. Benieuwd naar de huidige subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Tonden (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) heb je recht op grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze pakweg €1900.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2125.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€175, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
DaikinERLQ006(**)V3 + EHVH08S18(**)3V5 KW€1800,-
RemkoWKF 180 Duo Köln26 KW€3900,-
CTAOptiHeat OH 1-18es water/water23 KW€4100,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een comfortabel wooncomfort. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Tonden aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Dan voorkom je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren leidt tot een aangename leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening wordt teweeggebracht door verwarmen en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Empe, Tonden, Brummen, Leuvenheim, Hall, Eerbeek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!