Warmtepomp Westervoort

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Westervoort? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie benut de energie uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en de potentiële besparing ligt op €335,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van een aantal verschillende variabelen. Als je iets verders scrollt bekijk je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Westervoort.
warmtepomp-installateur-6931

 • Duurzame investering
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Combineren met zonnepanelen
 • Weinig onderhoud
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieGelderland
GemeenteWestervoort
Postcode-regio6931
Netnummer026 (+3126)
Gas-verbruik M3810 M3
Stroom-gebruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energiekosten€118,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Westervoort

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. We hebben te maken met tal van installaties. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westervoort heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Westervoort? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij onze vergelijker vergelijk jij snel verwarmingsinstallateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6931).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals soort woning, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem benut de energie uit buitenlucht, grond of water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl check jij handige details ten aanzien van de type warmtepompenen wat schikt naar jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Westervoort kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €210,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.200 en €16.100. We gaan verder in op 4 verschillende type systemen. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.675 en €6.200 bij een verwarmingsmonteur uit Westervoort (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westervoort

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, je realiseert veel minder stookkosten. D.m.v. een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €7000. Een hybride oplossing is er vanaf €2200. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door verschillende zaken als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €25400Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€14400 – €22800Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4250 – €6025Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4800 – €6700Laagdrempelig, hoog energiegebruik
Hybride€2450 – €5300Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Westervoort verbruikt circa 810 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een maatschappij als Eneco of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €275 tot €320. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €175 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1050m3€736
Buitenlucht2400kWh€493€243
Bodemwarmte1625kWh€346€390
Hybride1450 kWh + 600 M3€530€206

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Westervoort?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren enkele van deze randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem werkt slim samen met jouw normale HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Westervoort?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dat geval bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Westervoort. Het gaat om een interessante lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.westervoort.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Westervoort. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €1000 en lopen op tot wel €1650. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Westervoort (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal condities: de installatie is nieuw, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op ongeveer €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je pakweg €1850.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal pakweg €2025.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
IBK / CLINTCHA/IK/A/WP 9119 KW€3050,-
MideaMHC-V14W/D2N812 KW€2500,-
TraneCXAX 017 SE LN34 KW€4550,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een comfortabel wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Westervoort aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren resulteert in een gezond leefklimaat zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken op basis van elektriciteit. De benodigde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!