Warmtepomp Leuvenheim

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Leuvenheim? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een voordelige en verantwoorde wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €345,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan verscheidene zaken. Als je iets verders scrollt lees je meer info over een warmtepomp kopen in Leuvenheim.
warmtepomp-installateur-6974

 • Een verantwoorde keuze
 • Meer leefcomfort
 • Toekomstbestendig
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Lagere energierekening

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcodegebied6974
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31590 M3
Stroom-gebruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Leuvenheim

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn meerdere producten. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Leuvenheim kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Leuvenheim? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met warmtepomprevolutie.nl ontdek je moeiteloos (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6974).
 2. Specificeer de woning. Zoals type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. Hieronder ontdek je praktische info met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Leuvenheim kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €285,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.500 en €10.600. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut warmte uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw huidige gasketel. Een betaalbare oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.150 en €7.200 bij een verwarmingsmonteur uit Leuvenheim (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-leuvenheim

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in een significant lagere energierekening. D.m.v. een subsidie oplopend tot €2.100 realiseer je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €5900. Een hybride oplossing koop je al vanaf €1900. De eindfactuur wordt berekend door meerdere aspecten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €25100Passief koelen, dure installatie
Water-water€14300 – €24300Koelende functie
Lucht-lucht€3500 – €7250Eenvoudige installatie
Lucht-water€4250 – €7300Ruimte subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2700 – €6700Snel en goedkoop

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Leuvenheim consumeert om en nabij 1590 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een energie aanbieder als Greenchoice of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €205 tot €395. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €125 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1175m3€733
Buitenlucht2650kWh€484€249
Bodemwarmte2025kWh€337€396
Hybride1300 kWh + 400 M3€520€213

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Leuvenheim?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden verschillende eisen: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie is een aanvulling op jouw bestaande CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Brummen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Brummen. Het is een interessante lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.brummen.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, in de regel heb je recht op de ISDE-subsidie Leuvenheim. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €1000 en lopen op tot wel €3950. Interesse naar de actuele subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Leuvenheim (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je zo’n €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze ong. €1850.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal zo’n €2325.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€250, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
DaikinERLQ004(**)V3 + EHVH04S18(**)3V4 KW€1700,-
RemkoWKF 180 Compact Stuttgart Solar12 KW€2350,-
Cordivari srlBollyterm® HP 2 3000 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een aangenaam leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Leuvenheim aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Belangrijk, want zo weet je zeker dat de warmte naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren resulteert in een comfortabel leefklimaat zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op stroom. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Empe, Tonden, Brummen, Leuvenheim, Hall, Eerbeek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!