Warmtepomp Duiven

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Duiven? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een economische en verantwoorde oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je bespaart al snel €175,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van diverse elementen. Hierna vind jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Duiven.
warmtepomp-installateur-6921

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Weinig onderhoud
 • Flinke subsidies

ProvincieGelderland
GemeenteDuiven
Postcode6921
Netnummer0316 (+31316)
Gasgebruik M3570 M3
Stroomgebruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Duiven

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit flink wat versies. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Duiven kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter inspecteert de woning en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Duiven? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels deze website check je vandaag nog (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6921).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan categorie woning, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp benut de warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop check je waardevolle details met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Duiven kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €220,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.300 en €17.000. We noemen hieronder vier verschillende soorten installaties. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elke merk heeft relevante plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw huidige HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.750 en €7.275 bij een verwarmingsmonteur uit Duiven (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-duiven

Plaatsen in de buurt:

Beschikbare merken:


Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij de hoge subsidie heb jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €6600. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €3500. De totaalprijs wordt bepaald aan de hand van velerlei zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €27100Veel besparen, prijzig
Water-water€17700 – €22300Ook koelende functie
Lucht-lucht€3500 – €7175CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€5500 – €6875Hoge subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2025 – €6900Voor praktische elke woning

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Duiven verbruikt plusminus 570 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een energieleverancier als Essent of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing ligt tussen de €265 tot €315. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €170 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1200m3€703
Buitenlucht2350kWh€492€211
Bodemwarmte1775kWh€352€352
Hybride1350 kWh + 525 M3€527€176

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Duiven?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren een paar vereisten: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie sluit je aan op jouw bestaande HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Duiven?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan hebben we de unieke groene lening via de gemeente Duiven. Het is een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.duiven.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Duiven. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €725 tot doorgaans €3750. Informeren naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Duiven (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je plusminus €1950.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf circa €2500.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HitachiYutaki-S80 RAS5WH(V)NPE+RWH5(V)NFWE+260L14 KW€2700,-
Metro ThermMetro Air Aqua 301s0 KW€1250,-
ToshibaRUA-CP2101H8-E14 KW€2550,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Onderstaand vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Duiven aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan verhinder je dat de warmte binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Indien de isolatie gedaan is, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren mondt uit in een comfortabel klimaat in huis zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de verwarming en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De nodige elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bedrijventerrein, Buitengebied, Duiven-Noord, Duiven-Zuid, Groessen, Loo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente