Warmtepomp Empe

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Empe? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een zuinige en milieuvriendelijke oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en de besparing loopt op tot €200,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van verschillende aspecten. Op ons warmtepomp-portaal vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Empe.
warmtepomp-installateur-7399

 • Kies voor een beter milieu
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Eenvoudig te bedienen
 • Hoog rendement

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode-regio7399
Netnummer0575 (+31575)
Gas-verbruik M31590 M3
Stroom-verbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Empe

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit diverse onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Empe kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter bekijkt het huis en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Empe? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van deze pagina bekijk jij snel en eenvoudig verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7399).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Na uiterlijk een week volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij benut de energie uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. Bijgaand ontdek je omvangrijke aanbevelingen m.b.t. de soorten warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Empe kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en de besparing loopt op tot €175,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.700 en €25.000. We gaan verder in op 4 verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elke merk heeft zijn eigen plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de energie uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.725 en €4.175 bij een verwarmingsmonteur uit Empe (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-empe

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar het mooie is, het draait uit op een fors lagere energierekening. Door middel van een subsidie oplopend tot €2.100 krijg je een interessante terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €7200. De hybride warmtepomp is er vanaf €2500. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op allerlei facetten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €23400Hoog rendement, hoge investering
Water-water€16700 – €24100Koelende functie
Lucht-lucht€4750 – €6575Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5000 – €6950Weinig onderhoud, geplaatst met buitenunit
Hybride€2800 – €5250Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Empe verbruikt ong. 1590 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een maatschappij als Energiedirect of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing ligt tussen de €260 tot €335. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €130 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1075m3€734
Buitenlucht2775kWh€484€250
Bodemwarmte1600kWh€338€396
Hybride1575 kWh + 575 M3€521€213

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Empe?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een paar vereisten: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt samen met jouw traditionele HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Brummen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening in de regio Brummen. Het is een speciaal soort lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.brummen.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, in de meeste gevallen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Empe. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €500 en lopen op tot wel €2000. Benieuwd naar de september 2022 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Empe (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze om en nabij €1750.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij ongeveer €2200.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
DaikinEWYQ-021CAWP20 KW€3300,-
SandenGEU-45HP-PM + CENTOWER-2CD-2000 KW€1400,-
DaikinERLQ014(**)W1 + EHBX16(**)9W12 KW€2500,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een aangenaam klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Empe aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Belangrijk, want zo vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Een solide isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren mondt uit in een aangenaam binnenklimaat zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit de verwarming en warm water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar wel elektriciteit. Deze stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Empe, Tonden, Brummen, Leuvenheim, Hall, Eerbeek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!