Warmtepomp Hall

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Hall? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een economische en ecologische manier om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €210,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van meerdere facetten. Op deze pagina bekijk jij meer info over een warmtepomp kopen in Hall.
warmtepomp-installateur-6964

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Ook koelen is mogelijk
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Waardevermeerdering huis
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6964
Netnummer0313 (+31313)
Gas-gebruik M31590 M3
Stroom-verbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hall

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Er bestaan verschillende oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hall kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter checkt grondig de woonruimte en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Hall? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met onze tool vergelijk je bruikbare verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6964).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type woning, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Na 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp gebruikt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. Verderop doorzoek je waardevolle details die gaan over de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Hall heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €255,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.500 en €15.500. We werken op dit moment met 4 verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke leverancier heeft zijn eigen eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt warmte uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw moderne CV-ketel. Een prima oplossing om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.200 en €6.925 bij een verwarmingsmonteur uit Hall (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hall

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Maar, het resulteert in veel minder stookkosten. Aan de hand van een interessante subsidie behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6700. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €3500. De uiteindelijke kostprijs wordt vastgesteld door meerdere zaken als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €27200Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€15600 – €20700Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3600 – €6025Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4350 – €6475Goedkoop, veel stroom benodigd
Hybride€2450 – €6200Iedereen kan hier van profiteren

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Hall verbruikt circa 1590 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Energiedirect of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing ligt tussen de €230 tot €340. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €195 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1250m3€732
Buitenlucht2650kWh€476€256
Bodemwarmte1675kWh€329€403
Hybride1575 kWh + 350 M3€512€220

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Hall?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar voorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Brummen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval hebben we de erkende groene lening in de gemeente Brummen. Het is een speciaal soort lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.brummen.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Hall. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van model en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €875 tot gemiddeld €2550. Benieuwd naar de huidige subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hall (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: de installatie is nieuw, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze plusminus €1600.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal circa €2275.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€300, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
DaikinERLQ016(**)W1 + EHBX16(**)9W12 KW€2350,-
RemkoWKF 180 Compact Stuttgart12 KW€2350,-
Cordivari srlBollyterm® HP 1 3000 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Hall aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo voorkom je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren zorgt voor een gezond klimaat in huis zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Empe, Tonden, Brummen, Leuvenheim, Hall, Eerbeek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!