Warmtepomp Binnenmaas

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Binnenmaas? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem neemt energie uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een voordelige en milieuvriendelijke aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €195,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen verschillende aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl tref je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Binnenmaas.
warmtepomp-installateur-3271

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Ook koelen is mogelijk
 • Ruim aanbod in de regio
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode-regio3271
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroom-gebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Binnenmaas

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit allerlei onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Binnenmaas kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Binnenmaas? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Geholpen door warmtepomprevolutie.nl doorzoek je in een zeer korte periode erkende installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (3271).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals soort huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Binnen 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij neemt energie uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. In de paragraaf hierna bekijk je veelzijdige informatie die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Binnenmaas kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en de potentiële besparing ligt op €245,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.000 en €24.000. We differentiëren vier verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt energie uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw bestaande HR-ketel. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.550 en €6.025 bij een verwarmingsmonteur uit Binnenmaas (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-binnenmaas

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, je realiseert veel lagere gaskosten. Geholpen door een royale subsidie behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €7400. Een hybride variant is al op de markt vanaf €2100. De uiteindelijke investering wordt getekend door allerlei onderwerpen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €23700Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€14900 – €21200Ook koelende functie
Lucht-lucht€4750 – €6350Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4800 – €6600Weinig onderhoud, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2625 – €6950Goede tussenoplossing

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Binnenmaas verbruikt ongeveer 1350 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een maatschappij als Energiedirect of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing schatten we op €240 tot €335. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €200 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€670
Buitenlucht2775kWh€469€201
Bodemwarmte1875kWh€335€335
Hybride1325 kWh + 550 M3€503€168

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Binnenmaas?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen verschillende vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Binnenmaas?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening in de gemeente Binnenmaas. Het gaat om een unieke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.binnenmaas.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Binnenmaas. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €700 tot maar liefst €3500. Benieuwd hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Binnenmaas (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1975.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2000.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
LennoxAqua4 AAH071PS42 KW€5350,-
SPRSUNCGK/D-42(LHC)23 KW€3450,-
WaterkotteBasic Line Split 5004.5 (1x230V)3 KW€1450,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een optimale leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Binnenmaas aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren is belangrijk voor een prettig binnenklimaat zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar wel stroom. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Heinenoord, Mijnsheerenland, Westmaas, Maasdam, Puttershoek, ‘s-Gravendeel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente