Warmtepomp Mijnsheerenland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Mijnsheerenland? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Hij onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een voordelige en verantwoorde benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €225,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval heb je recht op een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van allerlei aspecten. Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Mijnsheerenland.
warmtepomp-installateur-3271

 • Goed voor het milieu
 • Aangenaam leefcomfort
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3271
Netnummer0186 (+31186)
Gasgebruik M31350 M3
Stroom-gebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Mijnsheerenland

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Er bestaan tal van installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Mijnsheerenland kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter checkt grondig de woonruimte en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Mijnsheerenland? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels deze pagina bekijk je eenvoudig verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (3271).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat neemt energie uit lucht, bodem of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. In de paragraaf hierna ontdek je actuele gegevens inzake de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Mijnsheerenland heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €170,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €6.500 en €19.700. We werken op dit moment met vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elke leverancier wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut warmte uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.475 en €6.575 bij een verwarmingsmonteur uit Mijnsheerenland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-mijnsheerenland

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Gelukkig, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van een interessante subsidie realiseer jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €6300. Een hybride variant is er vanaf €2400. De factuur is afhankelijk van velerlei randvoorwaarden zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €27900Geen geluid, erg duur
Water-water€14900 – €20300Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4850 – €6525CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3650 – €6725Ruimte subsidie, geleverd met buitenunit
Hybride€2300 – €5550Goede tussenoplossing

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Mijnsheerenland gebruikt ongeveer 1350 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier van energie als Delta of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing ligt tussen de €225 tot €315. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €200 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1075m3€674
Buitenlucht2450kWh€458€216
Bodemwarmte1950kWh€324€350
Hybride1400 kWh + 350 M3€492€182

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Mijnsheerenland?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat eisen: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem is actief naast jouw bestaande HR-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Binnenmaas?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dit scenario kan jij gebruik maken van de erkende groene lening via de gemeente Binnenmaas. Het gaat om een speciale lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.binnenmaas.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, normaliter is er de ISDE-subsidie Mijnsheerenland. De omvang van de subsidie hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €700 tot ongeveer €3200. Informeren naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Mijnsheerenland (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je ongeveer €1775.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal plusminus €2275.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€100, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ArgoAEI1G50EMX + Emix Tank 3000 KW€1100,-
MasterthermAQ22IC7 KW€2800,-
Alpha InnotecWWC 100H/X11 KW€2900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een comfortabele leefomgeving. Hoe werkt dit? Hierbij kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Mijnsheerenland aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Degelijke isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren draait uit op een prettig leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit verwarmen en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Heinenoord, Mijnsheerenland, Westmaas, Maasdam, Puttershoek, ‘s-Gravendeel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!