Warmtepomp s-Gravendeel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in s-Gravendeel? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een efficiënte en ecologische wijze om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van allerlei randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in s-Gravendeel.
warmtepomp-installateur-3295

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Ook in staat woning te koelen
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Gemakkelijke installatie
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcodegebied3295
Netnummer078 (+3178)
Gas-gebruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in s-Gravendeel

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er zijn velerlei onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in s-Gravendeel kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter onderzoekt jouw woning en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in s-Gravendeel? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij onze website vergelijk je waardevolle installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (3295).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan soort woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. In een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem neemt energie uit buitenlucht, grond of water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. In de paragraaf hierna vind jij bruikbare info inzake de type warmtepompenen wat past bij jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in s-Gravendeel kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en warm sanitair water met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €275,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €6.200 en €22.600. We differentiëren vier verschillende type installaties. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elke pomp heeft relevante voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw bestaande gasketel. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.850 en €6.750 bij een verwarmingsmonteur uit s-Gravendeel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-s-gravendeel

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Echter, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is er vanaf €5500. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2400. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door meerdere facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €25100Hoog rendement, prijzig
Water-water€16600 – €24300Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5400 – €6750Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4900 – €6900Totaaloplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2825 – €5450Zeer betaalbaar

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in s-Gravendeel gebruikt om en nabij 1350 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energie aanbieder als Energiedirect of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €265 tot €345. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €185 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1250m3€682
Buitenlucht2550kWh€477€205
Bodemwarmte1800kWh€341€341
Hybride1475 kWh + 475 M3€512€171

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in s-Gravendeel?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden enkele van deze eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Binnenmaas?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Binnenmaas. Kort gezegd een unieke lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.binnenmaas.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, veelal is er de ISDE-subsidie s-Gravendeel. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €975 tot maar liefst €3850. Benieuwd hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming s-Gravendeel (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je pakweg €1900.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2150.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ArgoAEI1G110EMX + Emix Tank 2200 KW€1100,-
Mastertherm37Z14 KW€3200,-
Alpha InnotecWWB20+WWSB1210 KW€2500,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierbij doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice s-Gravendeel aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee voorkom je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Goede isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren resulteert in een comfortabel leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op stroom. De benodigde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Heinenoord, Mijnsheerenland, Westmaas, Maasdam, Puttershoek, ‘s-Gravendeel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!