Warmtepomp Puttershoek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Puttershoek? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een zuinige en ecologische manier om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €345,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario ontvang je een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verscheidene zaken. Op deze pagina lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Puttershoek.
warmtepomp-installateur-3297

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Constante verwarming
 • Het verwarmen van morgen
 • Weinig onderhoud
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode-regio3297
Netnummer078 (+3178)
Gas-gebruik M31350 M3
Stroom-verbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Puttershoek

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit meerdere installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Puttershoek kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter checkt grondig de woning en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Puttershoek? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door onze website vergelijk je zonder moeite installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (3297).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Na 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Bijgaand vind je waardevolle aanbevelingen over beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Puttershoek heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €180,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €3.500 en €15.400. We werken op dit moment met vier verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elk model heeft weer individuele plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de warmte uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw moderne CV-ketel. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.675 en €6.875 bij een verwarmingsmonteur uit Puttershoek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-puttershoek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is initieel best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in veel lagere gaskosten. Door middel van de hoge subsidie krijg jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je aanschaffen vanaf €5600. Een hybride variant koop je al vanaf €2600. De eindfactuur wordt berekend door meerdere facetten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €27600Zeer efficiënt, hoge investering
Water-water€17500 – €21200Beste rendement
Lucht-lucht€5000 – €7375Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3850 – €6425Gemakkelijk plaatsen, hoog stroomgebruik
Hybride€2750 – €5900Hoge subsidie

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Puttershoek gebruikt ongeveer 1350 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing vinden we terug tussen de €215 tot €340. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €160 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1250m3€683
Buitenlucht2350kWh€444€239
Bodemwarmte2000kWh€307€376
Hybride1300 kWh + 525 M3€478€205

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Puttershoek?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Binnenmaas?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de unieke groene lening in de regio Binnenmaas. Het is een speciaal soort lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.binnenmaas.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, dikwijls kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Puttershoek. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €550 tot ongeveer €2550. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Puttershoek (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op grofweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je om en nabij €1675.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij pakweg €2125.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€200, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
ArgoAEI1G110EMX + Emix Tank 3000 KW€1100,-
Mastertherm45Z17 KW€3500,-
Alpha InnotecWWB20+WWSB2020 KW€2500,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een gezond wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? In het volgende stukje tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Puttershoek aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Dan vermijd je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren resulteert in een gezonde leefomgeving zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op stroom. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Heinenoord, Mijnsheerenland, Westmaas, Maasdam, Puttershoek, ‘s-Gravendeel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!