Warmtepomp Maasdam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Maasdam? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie haalt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een economische en milieuvriendelijke wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €265,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan meerdere factoren. Verderop lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Maasdam.
warmtepomp-installateur-3299

 • Groene investering
 • Meer leefcomfort
 • Je woning van het gas af
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode-regio3299
Netnummer078 (+3178)
Gas-verbruik M31350 M3
Stroom-gebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Maasdam

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit flink wat installaties. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Maasdam kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Maasdam? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via onze vergelijker doorzoek jij in een zeer korte periode verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (3299).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn categorie huis, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij benut de warmte uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina ontdek jij samengestelde informatie m.b.t. de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Maasdam kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €330,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.600 en €20.700. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het onderscheid is de energiebron. Elke pomp heeft weer individuele eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt energie uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut warmte uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.300 en €6.275 bij een verwarmingsmonteur uit Maasdam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-maasdam

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in maart 2024?

De warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Gelukkig, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van lucratieve subsidies krijg je een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €7900. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €3400. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend a.d.h.v. diverse zaken zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €27200Veel vermogen, relatief duur
Water-water€13100 – €23600Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4650 – €6100Relatief voordelig
Lucht-water€4250 – €7500Aansluitbaar op CV, hoog stroomgebruik
Hybride€2400 – €5200Voor veel woningen interessant

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Maasdam gebruikt ong. 1350 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een energiemaatschappij als Energiedirect of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €230 tot €395. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €190 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1175m3€684
Buitenlucht2650kWh€451€233
Bodemwarmte1975kWh€315€369
Hybride1350 kWh + 425 M3€486€198

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Maasdam?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Binnenmaas?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario is er een optie voor een speciale groene lening via jouw gemeente Binnenmaas. We hebben het over een een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.binnenmaas.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Maasdam. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van energielabel en vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €800 en lopen op tot wel €3350. Benieuwd naar de actuele subsidie in maart 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Maasdam (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je plusminus €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze zo’n €1750.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf zo’n €2100.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€200, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ArgoAEI1G50EMX + HKBER4 KW€1700,-
Mastertherm50Z18 KW€3600,-
Alpha InnotecWWB21+WWSB1210 KW€2500,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een prettig binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Maasdam aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Een solide isolatie is de basis van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren draait uit op een optimaal klimaat in huis zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar wel stroom. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Heinenoord, Mijnsheerenland, Westmaas, Maasdam, Puttershoek, ‘s-Gravendeel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!