Warmtepomp Westmaas

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Westmaas? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een zuinige en milieuvriendelijke benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €325,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van een aantal verschillende facetten. Op deze pagina ontdek jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Westmaas.
warmtepomp-installateur-3273

 • Verantwoorde investering
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Je woning van het gas af
 • Veilig alternatief
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode-regio3273
Netnummer0186 (+31186)
Gas-gebruik M31350 M3
Stroomgebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Westmaas

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere installaties. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westmaas heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter bestudeert de woonruimte en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Westmaas? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Op basis van de warmtepomp-vergelijker check je in korte tijd warmtepomp installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3273).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als categorie woning, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Bijgaand vind jij toepasbare aanbevelingen aangaande de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Westmaas kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €310,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.300 en €19.800. We werken op dit moment met vier verschillende soorten installaties. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elk model wordt gekenmerkt door kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw bestaande CV-ketel. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.625 en €6.475 bij een verwarmingsmonteur uit Westmaas (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westmaas

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het betekent een significant lagere energierekening. Met behulp van een royale subsidie krijg je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €6100. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2200. De uiteindelijke investering kan men berekenen met diverse onderdelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €23800Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€13400 – €22300Koelende functie
Lucht-lucht€5300 – €6775Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3900 – €6825Koelende functie, hoog energiegebruik
Hybride€2075 – €6850Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Westmaas gebruikt ongeveer 1350 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Engie of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing varieert van €225 tot €335. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €130 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1025m3€675
Buitenlucht2375kWh€466€209
Bodemwarmte1825kWh€331€344
Hybride1450 kWh + 375 M3€500€176

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Westmaas?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een paar vereisten: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. De pomp werkt samen met jouw bestaande HR-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Binnenmaas?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Binnenmaas. Het gaat om een unieke lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.binnenmaas.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, veelal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Westmaas. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €900 tot doorgaans €3100. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Westmaas (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) heb je recht op pakweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze grofweg €1575.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij om en nabij €2500.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ArgoAEI1G65EMX + Emix0 KW€1100,-
MasterthermAQ30IC11 KW€2900,-
Alpha InnotecWWC 130H/X13 KW€3100,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een prettig binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? In het volgende stukje kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Westmaas aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Goede isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren mondt uit in een aangenaam leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door stroom. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Heinenoord, Mijnsheerenland, Westmaas, Maasdam, Puttershoek, ‘s-Gravendeel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!