Warmtepomp Oud-Beijerland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Oud-Beijerland? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een zuinige en milieuvriendelijke benadering om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €280,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van allerlei variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Oud-Beijerland.
warmtepomp-installateur-3261

 • Goed voor het milieu
 • Constante verwarming van de woning
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Eenvoudig te programmeren
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteOud-Beijerland
Postcode-regio3261
Netnummer0186 (+31186)
Gasgebruik M31220 M3
Stroom-gebruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energiekosten€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oud-Beijerland

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Er bestaan meerdere systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oud-Beijerland kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert jouw woning en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Oud-Beijerland? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van onze vergelijker vergelijk je in een zeer korte periode de beste installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3261).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een dag of 5 volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat neemt warmte uit buitenlucht, grond of water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Hieronder lees jij accurate details ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Oud-Beijerland kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en je bespaart al snel €195,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €4.200 en €18.400. We gaan verder in op 4 verschillende type systemen. Het onderscheid is de bron van energie. Elk apparaat heeft zijn eigen plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van warmte uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een betaalbare manier om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.025 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Oud-Beijerland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oud-beijerland

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, je realiseert een significant lagere energierekening. Via actuele subsidies heb je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric model kan je aanschaffen vanaf €7900. De hybride warmtepomp is er vanaf €2600. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door verscheidene onderdelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €26100Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€14700 – €24200Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5000 – €6125Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4450 – €7500Ruimte subsidie, verbruikt veel stroom
Hybride€2975 – €5550Geschikt voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Oud-Beijerland verbruikt pakweg 1220 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar ligt tussen de €270 tot €380. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €165 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1250m3€705
Buitenlucht2600kWh€486€219
Bodemwarmte1825kWh€345€360
Hybride1450 kWh + 475 M3€522€183

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of warmte in de aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Oud-Beijerland?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem is actief naast jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Oud-Beijerland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening via de gemeente Oud-Beijerland. Kort gezegd een unieke lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.oud-beijerland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, gewoonlijk kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Oud-Beijerland. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €1000 tot maar liefst €3550. Nieuwsgierig naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Oud-Beijerland (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op circa €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op ongeveer €1525.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf plusminus €2275.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€175, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
LGTherma V HM143M U3212 KW€2500,-
Stiebel-EltronWWK 301 Electronic (230950)0 KW€1250,-
WaterkotteEco Touch DS 5023.5 Ai NC (B/W)16 KW€3400,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een prettig wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Oud-Beijerland aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee vermijd je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren draait uit op een aangenaam binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van het energiegebruik komt voort uit verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!