Warmtepomp Heinenoord

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Heinenoord? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een zuinige en duurzame methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €240,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In dit scenario heb je recht op een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van verschillende elementen. Op onze website tref je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Heinenoord.
warmtepomp-installateur-3274

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Kan het huis ook koelen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Lagere energierekening

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3274
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Heinenoord

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn verschillende systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heinenoord kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Heinenoord? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van onze website vergelijk jij vandaag nog installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (3274).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type woning, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina lees jij bruikbare details inzake populaire warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Heinenoord heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €5.900 en €19.400. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type producten. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elke vorm heeft weer individuele kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt warmte uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een betaalbare oplossing om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.550 en €4.750 bij een verwarmingsmonteur uit Heinenoord (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heinenoord

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Echter, het draait uit op veel minder stookkosten. Geholpen door actuele subsidies heb jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €6700. Een hybride variant is al op de markt vanaf €2300. De factuur komt tot stand door allerlei onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €24100Passief koelen, prijzig
Water-water€15600 – €20700Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4200 – €7025Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4650 – €6000Ruimte subsidie, geleverd met buitenunit
Hybride€2200 – €5550Snelle terugverdientijd

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Heinenoord gebruikt pakweg 1350 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een leverancier als Energiedirect of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €255 tot €390. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €190 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1150m3€676
Buitenlucht2400kWh€473€203
Bodemwarmte1700kWh€338€338
Hybride1375 kWh + 425 M3€507€169

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Heinenoord?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren enkele van deze vereisten: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem is actief naast jouw reguliere HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Binnenmaas?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan hebben we de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Binnenmaas. Het betreft een unieke lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.binnenmaas.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Heinenoord. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €875 en kunnen oplopen tot €2300. Onderzoek doen naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Heinenoord (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op zo’n €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je grofweg €1550.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij plusminus €2100.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ArgoAEI1G65EMX + Emix Tank 2200 KW€1100,-
MasterthermAQ45IC21 KW€3900,-
Alpha InnotecWWC 160H/X15 KW€3300,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een optimaal binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Heinenoord aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Een solide isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren draait uit op een gezonde leefomgeving zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door elektriciteit. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Heinenoord, Mijnsheerenland, Westmaas, Maasdam, Puttershoek, ‘s-Gravendeel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!