Warmtepomp Siebengewald

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Siebengewald? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat benut de warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een efficiënte en duurzame manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €305,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met diverse randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Siebengewald.
warmtepomp-installateur-5853

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Een keuze voor de toekomst
 • Weinig onderhoud
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5853
Netnummer0485 (+31485)
Gasgebruik M31600 M3
Stroom-verbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Siebengewald

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We onderscheiden verscheidene oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Siebengewald biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bestudeert de woonruimte en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Siebengewald? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Via onze website check je in een zeer korte periode erkende installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5853).
 2. Omschrijf de woning. Zoals soort woning, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Na 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp gebruikt energie uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. Hierna vind je bruikbare informatie over actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Siebengewald kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en water water leveren op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €330,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.400 en €18.700. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw moderne HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.025 en €5.225 bij een verwarmingsmonteur uit Siebengewald (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-siebengewald

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot een significant lagere energierekening. Door middel van een subsidie oplopend tot €2.100 geniet je van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is al op de markt vanaf €7800. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2500. Het prijskaartje wordt bepaald aan de hand van diverse onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €24200Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€14600 – €24300Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4050 – €6075Relatief lage investering
Lucht-water€4700 – €6775Goedkoop, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2250 – €6750Voor praktische elke woning

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Siebengewald consumeert ongeveer 1600 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier van energie als Essent of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €240 tot €380. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, rond de €180 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€687
Buitenlucht2475kWh€481€206
Bodemwarmte2000kWh€344€344
Hybride1475 kWh + 550 M3€515€172

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Siebengewald?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren verschillende mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Hij werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Bergen Limburg?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening bij de gemeenten Bergen Limburg. Dit is een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.bergen.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Siebengewald. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies beginnen bij circa €925 tot gemiddeld €3750. Nieuwsgierig naar de september 2022 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Siebengewald (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je grofweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je circa €1675.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf pakweg €2425.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimerAIRYS AI1611 KW€2400,-
OschnerMini Ewp 10 KW€1250,-
ClimavenetaWWR 0031MS DHW212 KW€2850,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een prettig wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Siebengewald aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hierdoor vermijd je dat warme lucht de woning ontglipt. Een solide isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren draait uit op een aangenaam binnenklimaat zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Aijen, Oud-Bergen, Nieuw-Bergen, Afferden, Siebengewald, Ell, Ellerlooi.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!