Warmtepomp Wellerlooi

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Wellerlooi? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een efficiënte en ecologische manier om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €345,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan meerdere factoren. Hierna bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Wellerlooi.
warmtepomp-installateur-5856

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcodegebied5856
Netnummer0478 (+31478)
Gasgebruik M31600 M3
Stroom-verbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energiekosten€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Wellerlooi

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat verschillende versies. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wellerlooi kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Wellerlooi? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Aan de hand van deze website lees jij vandaag nog installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5856).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. In circa 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de staat van isolatie. Bijgaand ontdek jij omvangrijke raadgeving over populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Wellerlooi kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €170,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.500 en €21.000. We spreken over 4 verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elk model heeft relevante voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw huidige gasketel. Een betaalbare oplossing om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.325 en €6.050 bij een verwarmingsmonteur uit Wellerlooi (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wellerlooi

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Maar het mooie is, je realiseert flink lagere energiekosten. Door middel van een zeer aantrekkelijke subsidie krijg jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €6300. Een hybride opstelling is er vanaf €2700. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. verschillende onderdelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €26600Veel vermogen, dure installatie
Water-water€13900 – €24400Beste rendement
Lucht-lucht€3700 – €7250Relatief voordelig
Lucht-water€4800 – €6175Hoge subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2150 – €5000Snel te plaatsen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Wellerlooi verbruikt grofweg 1600 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier van energie als Delta of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing fluctueert tussen de €235 tot €325. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €150 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1100m3€691
Buitenlucht2325kWh€470€221
Bodemwarmte1950kWh€332€359
Hybride1475 kWh + 575 M3€504€187

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als lucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Wellerlooi?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. Er gelden meerdere vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Bergen Limburg?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval kan je profiteren van de unieke groene lening bij gemeente Bergen Limburg. Het betreft een kortlopende lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.bergen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, doorgaans is er de ISDE-subsidie Wellerlooi. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van model en vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €525 en lopen op tot wel €3850. Informeren naar de huidige subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Wellerlooi (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op grofweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je pakweg €1750.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf plusminus €2100.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClimerEcoflex Air 020 KW€1100,-
OutesAHb19E14 KW€2550,-
ClimavenetaWWR 0025T MTD212 KW€3000,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een comfortabele leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Wellerlooi aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie betekent een gezond binnenklimaat zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot verwarmen en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Aijen, Oud-Bergen, Nieuw-Bergen, Afferden, Siebengewald, Ell, Ellerlooi.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!