Warmtepomp Bergen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Bergen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een efficiënte en verantwoorde methode om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €225,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van verschillende randvoorwaarden. Hierna tref je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Bergen.
warmtepomp-installateur-5854

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • In de zomer een koelende functie
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Veilige en regelbare warmte
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode-regio5854
Netnummer0485 (+31485)
Gas-gebruik M31600 M3
Stroomgebruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energiekosten€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Bergen

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. We hebben te maken met allerlei versies. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bergen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter bestudeert jouw woning en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Bergen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van deze pagina vergelijk jij direct erkende installateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5854).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere type en leeftijd woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Binnen 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt warmte uit buitenlucht, grond of water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna check jij toepasbare details m.b.t. actuele warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Bergen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en de besparing loopt op tot €235,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.300 en €19.900. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elk type installatie heeft weer individuele kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de warmte uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw moderne gasketel. Een laagdrempelige manier om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.275 en €6.650 bij een verwarmingsmonteur uit Bergen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bergen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2023), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Echter, je realiseert een fors lagere energierekening. Dankzij een royale subsidie haal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model is al op de markt vanaf €7300. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €2700. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op specifieke aspecten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €26100Hoog rendement, hoge investering
Water-water€13600 – €24000Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4600 – €7025Kan ook als airco werken
Lucht-water€4400 – €7050Goedkope installatie, verbruikt veel stroom
Hybride€2800 – €6800Goede tussenoplossing

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Bergen gebruikt om en nabij 1600 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een leverancier van energie als Budget Energie of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing komt uit tussen de €260 tot €310. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €150 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€688
Buitenlucht2750kWh€447€241
Bodemwarmte2100kWh€310€378
Hybride1525 kWh + 600 M3€482€206

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals lucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Bergen?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Bergen Limburg?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dat geval kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Bergen Limburg. Het gaat om een tijdelijke lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.bergen.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Bergen. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €675 tot ongeveer €1850. Informeren naar de hoogte van de subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Bergen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op circa €1600.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf grofweg €2450.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClimerAIRYS AI2012 KW€2500,-
OschnerMini Ewp 20 KW€1250,-
ClimavenetaWWR 0041MS MTD218 KW€3600,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een gezond leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Bergen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee zorg je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie is belangrijk voor een optimaal klimaat in huis zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel stroom. De nodige stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Aijen, Oud-Bergen, Nieuw-Bergen, Afferden, Siebengewald, Ell, Ellerlooi.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!