Warmtepomp Afferden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Afferden? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een relatief goedkope en duurzame methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €285,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval krijg je een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van een aantal zaken. Als je iets verders scrollt bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Afferden.
warmtepomp-installateur-5851

 • Milieubewuste keuze
 • Constante verwarming van de woning
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Waardevermeerdering huis
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode-regio5851
Netnummer0485 (+31485)
Gas-verbruik M31600 M3
Stroom-gebruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Afferden

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit tientallen toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Afferden kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter analyseert het verblijf en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Afferden? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van deze website tref jij eenvoudig erkende installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5851).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Na 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Onderstaand doorzoek jij handige aanbevelingen aangaande de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Afferden kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €175,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.300 en €12.200. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elke installatie wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw normale gasketel. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.175 en €4.150 bij een verwarmingsmonteur uit Afferden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-afferden

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Maar, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. D.m.v. een royale subsidie realiseer je een interessante terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €6200. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €1900. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door specifieke zaken als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €27700Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€15500 – €21600Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3950 – €7025Eenvoudige installatie
Lucht-water€3650 – €6900Hoge subsidie, geleverd met buitenunit
Hybride€2800 – €6450Simpele oplossing voor thuis

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Afferden gebruikt ong. 1600 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een leverancier van energie als Energiedirect of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing ligt tussen de €245 tot €395. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €145 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1150m3€686
Buitenlucht2575kWh€473€213
Bodemwarmte1925kWh€336€350
Hybride1375 kWh + 400 M3€508€178

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Afferden?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele zaken: een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie werkt feitelijk samen met jouw bestaande CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Bergen Limburg?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening via jouw gemeente Bergen Limburg. We hebben het over een een speciale lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.bergen.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Afferden. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met energielabel en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €825 tot plusminus €2500. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Afferden (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze pakweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze om en nabij €1950.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal pakweg €2325.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€150, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimerAIRYS AI139 KW€2050,-
Oschner323 DK-EW0 KW€1100,-
ClimavenetaWWR 0031MS MTD214 KW€3200,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een aangenaam wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Afferden aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Daarmee zorg je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Goede isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren zorgt voor een prettige leefomgeving zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door stroom. De stroom die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Aijen, Oud-Bergen, Nieuw-Bergen, Afferden, Siebengewald, Ell, Ellerlooi.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!