Warmtepomp Well

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Well? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat onttrekt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een economische en duurzame benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €320,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan verscheidene factoren. Op deze pagina check je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Well.
warmtepomp-installateur-5855

 • Duurzame investering
 • Verkoeling in de zomer
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Veilig alternatief
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5855
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31600 M3
Stroom-gebruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Well

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. We hebben te maken met honderden onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Well kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Well? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels deze pagina lees je in korte tijd erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5855).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn soort woning, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Bijgaand doorzoek jij samengestelde details m.b.t. de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Well kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en het bespaart flink geld, tot wel €180,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.400 en €22.300. We differentiëren vier verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil is de input van energie. Elk model heeft weer individuele voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw huidige HR-ketel. Een goede manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.800 en €6.800 bij een verwarmingsmonteur uit Well (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-well

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Met behulp van aantrekkelijk subsidies heb je een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €5600. Een hybride systeem is er vanaf €2900. De factuur komt tot stand door diverse variabelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €26700Hoog rendement, relatief duur
Water-water€13400 – €20000Kan ook koelen
Lucht-lucht€5400 – €7000Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5450 – €7475Totaaloplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€3000 – €6100Simpele oplossing voor thuis

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Well consumeert pakweg 1600 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing schatten we op €205 tot €375. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €195 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€690
Buitenlucht2625kWh€462€228
Bodemwarmte1900kWh€324€366
Hybride1475 kWh + 450 M3€497€193

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Well?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen een stuk of wat randvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Bergen Limburg?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan hebben we een speciale groene lening bij gemeente Bergen Limburg. Het gaat om een unieke lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.bergen.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, veelal is er de ISDE-subsidie Well. De hoogte van dit bedrag hangt af van het max. vermogen en energielabel van het artikel. De subsidies starten vanaf €1000 en kunnen oplopen tot €2350. Informeren naar de subsidie in september 2023 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Well (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) ontvang je pakweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze pakweg €1600.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2175.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClimerHTM-AT0126 KW€1600,-
OutesAHb15E11 KW€2250,-
ClimavenetaWWR 0025TS MTD212 KW€3000,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een prettig leefklimaat. Hoe werkt dit? Hierna vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Well aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Op die manier weet je zeker dat de warmte weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren resulteert in een comfortabel binnenklimaat zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van het energiegebruik komt voort uit onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken met elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Aijen, Oud-Bergen, Nieuw-Bergen, Afferden, Siebengewald, Ell, Ellerlooi.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!