Warmtepomp Middenbeemster

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Middenbeemster? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een zuinige en milieuvriendelijke aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en je bespaart al snel €275,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan ontvang je een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen diverse variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Middenbeemster.
warmtepomp-installateur-1462

 • Een energieneutrale woning
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hogere woningwaarde
 • Flinke subsidies

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode-regio1462
Netnummer0299 (+31299)
Gas-verbruik M31640 M3
Stroom-gebruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Middenbeemster

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat tal van installaties. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Middenbeemster kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert jouw huis en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Middenbeemster? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met deze pagina bekijk je snel en eenvoudig (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1462).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat gebruikt energie uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door bouwjaar en isolatie. Onderstaand doorzoek je veelzijdige informatie m.b.t. populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Middenbeemster kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en de besparing loopt op tot €205,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.400 en €24.300. We differentiëren vier verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt warmte uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de energie uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare manier om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.575 en €5.050 bij een verwarmingsmonteur uit Middenbeemster (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-middenbeemster

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Echter, het resulteert in veel minder stookkosten. Door middel van aantrekkelijk subsidies heb je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €6900. Een hybride variant is er vanaf €3400. De factuur is afhankelijk van specifieke factoren als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €23000Geen buitenunit, prijzig
Water-water€15300 – €22100Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5050 – €6475Lage aanschafprijs
Lucht-water€4600 – €6875Koelende functie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2325 – €6650Ook voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Middenbeemster verbruikt grofweg 1640 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €255 tot €355. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €175 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1200m3€694
Buitenlucht2775kWh€465€229
Bodemwarmte1825kWh€326€368
Hybride1500 kWh + 450 M3€500€194

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Middenbeemster?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden een aantalmitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Beemster?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? Dan kan je kiezen voor de interessante groene lening bij gemeente Beemster. Het betreft een speciale lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.beemster.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Middenbeemster. De omvang van de subsidie hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €925 tot maar liefst €2250. Interesse naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Middenbeemster (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) krijg je ongeveer €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je pakweg €1975.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf zo’n €2275.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
AermecANK15020 KW€3150,-
iDMTERRA SW 17 ; 81033817 KW€3500,-
Western AirconditioningMU ECHOS A HP 42 (WW)53 KW€7100,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een prettig klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Middenbeemster aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis naar buiten gaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren betekent een gezond klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Beemster, Zuidoostbeemster.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!