Warmtepomp Westbeemster

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Westbeemster? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een efficiënte en ecologische benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €255,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door allerlei elementen. Op ons warmtepomp-portaal tref je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Westbeemster.
warmtepomp-installateur-1464

 • Zet het milieu op 1
 • Ook koelen is mogelijk
 • Klaar voor de toekomst
 • Interessante salderingsregeling
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode-regio1464
Netnummer0299 (+31299)
Gas-gebruik M31640 M3
Stroom-gebruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energiekosten€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Westbeemster

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Je hebt keuze uit verschillende installaties. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westbeemster kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter analyseert jouw woning en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Westbeemster? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door onze tool ontdek je in korte tijd leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1464).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn soort woning, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. In circa 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop ontdek je samengestelde gegevens m.b.t. populaire warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Westbeemster kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je bespaart al snel €340,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.800 en €18.500. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elk systeem heeft relevante eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.500 en €5.100 bij een verwarmingsmonteur uit Westbeemster (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westbeemster

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is primair een forse investering. Echter, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Via een hoge subsidie heb jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je aanschaffen vanaf €8000. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2100. De factuur wordt bepaald aan de hand van diverse factoren als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €26100Geen geluid, prijzig
Water-water€16500 – €21800Koelende functie
Lucht-lucht€4500 – €6975Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4200 – €7125Koelende functie, hoog stroomgebruik
Hybride€2200 – €7000Hoge subsidie

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Westbeemster gebruikt om en nabij 1640 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier van energie als Greenchoice of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing fluctueert tussen de €205 tot €400. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €190 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€696
Buitenlucht2575kWh€480€216
Bodemwarmte1925kWh€341€355
Hybride1525 kWh + 450 M3€515€181

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Westbeemster?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat voorwaarden: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw bestaande HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Beemster?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval kan je kiezen voor de interessante groene lening via de gemeente Beemster. Het is een aantrekkelijke lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.beemster.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, veelal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Westbeemster. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €950 en lopen op tot wel €2300. Benieuwd hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Westbeemster (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) krijg je circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op ong. €1675.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij grofweg €2150.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
AermecCL030H6 KW€1750,-
iDMTERRA SW 20 Twin; 81034220 KW€3800,-
Western AirconditioningFUSIO-WW 56 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een aangename leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij is er een handig stappenplan van de warmteservice Westbeemster aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Belangrijk, want zo vermijd je dat de warmte naar buiten gaat. Grondige isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren draait uit op een optimale leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met de CV-installatie en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Beemster, Zuidoostbeemster.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!