Warmtepomp Weesp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Weesp? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een relatief goedkope en ecologische methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €320,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door verschillende aspecten. Hierna tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Weesp.
warmtepomp-installateur-1381

 • CO2 uitstoot beperken
 • Constante verwarming
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Onderhoudsarme investering
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWeesp
Postcodegebied1381
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31150 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energiekosten€134,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Weesp

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van installaties. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Weesp kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Weesp? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl ontdek jij zonder moeite leveranciers en installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1381).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn soort huis, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. In het volgende stukje check je actuele raadgeving over de type warmtepompenen wat past bij jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Weesp kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en water water leveren op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €290,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.000 en €24.300. We gaan verder in op 4 verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is de bron van energie. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt energie uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.075 en €6.025 bij een verwarmingsmonteur uit Weesp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-weesp

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is eerst even een forse investering. Gelukkig, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van aantrekkelijk subsidies haal je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €7500. Een hybride variant is al op de markt vanaf €2100. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door allerlei zaken als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €24200Geen buitenunit, erg duur
Water-water€13500 – €21500Beste rendement
Lucht-lucht€3550 – €7475Werkt ook als een airco
Lucht-water€3500 – €6350Ruimte subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2750 – €5600Ook voor oudere woning

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Weesp verbruikt om en nabij 1150 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €270 tot €345. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €135 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€699
Buitenlucht2675kWh€489€210
Bodemwarmte2075kWh€350€350
Hybride1500 kWh + 500 M3€524€175

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. lucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Weesp?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er een paar eisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Weesp?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening in de gemeente Weesp. Het is een kortlopende lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.weesp.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Weesp. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met het type en het vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €825 en kunnen oplopen tot €2550. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Weesp (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze ong. €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je om en nabij €1850.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf ong. €2075.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€200, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Itho DaalderopWPU 55CO (545-0452)6 KW€2800,-
SandenGEU-45HP-PM + T750Li0 KW€1250,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-M-E 201.A065 KW€1800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een comfortabel binnenklimaat. Hoe werkt dit? Hierbij vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Weesp aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor verhinder je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Grondige isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren leidt tot een prettig wooncomfort zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door verwarmen en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Binnenstad, Zuid, Noord, Hogewey, Aetsveld, Aetsveldsepolder, Oostelijke Vechtoever, Bloemendalerpolder.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!