Warmtepomp Noordbeemster

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Noordbeemster? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een voordelige en duurzame benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €270,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario krijg je een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verschillende aspecten. Als je iets verders scrollt tref je meer info over een warmtepomp kopen in Noordbeemster.
warmtepomp-installateur-1463

 • Een duurzame oplossing
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Lange levensduur

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1463
Netnummer0299 (+31299)
Gasgebruik M31640 M3
Stroomgebruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energiekosten€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Noordbeemster

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er bestaan diverse installaties. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Noordbeemster kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bestudeert de woning en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Noordbeemster? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van de warmtepomp-vergelijker vind je zonder problemen installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1463).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als categorie woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. In een week krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp profiteert van energie uit bijv. de grond of uit de lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Hierna lees je handige adviezen over alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Noordbeemster kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €190,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €4.500 en €22.500. We noemen hieronder vier verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elke merk wordt gekenmerkt door kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk beslaat dit de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.125 en €5.625 bij een verwarmingsmonteur uit Noordbeemster (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-noordbeemster

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Dat is niet voor niets, je realiseert flink lagere energiekosten. D.m.v. een interessante subsidie krijg jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €7800. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €1900. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van meerdere aspecten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €26700Veel vermogen, erg duur
Water-water€17100 – €23500Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3750 – €6025Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5400 – €7125Goedkope installatie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2250 – €6300Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Noordbeemster gebruikt om en nabij 1640 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een energie aanbieder als Engie of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing varieert van €205 tot €330. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €195 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1125m3€695
Buitenlucht2775kWh€473€222
Bodemwarmte1950kWh€334€361
Hybride1450 kWh + 400 M3€507€188

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Noordbeemster?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een aantalvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem is actief naast jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Beemster?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Beemster. Dit is een tijdelijke lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.beemster.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Noordbeemster. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €750 tot plusminus €1750. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in juli 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Noordbeemster (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze grofweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze ongeveer €1800.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2450.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€300, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
AermecCL025H5 KW€1650,-
iDMTERRA SW 15 Twin; 81034015 KW€3300,-
Western AirconditioningMU ECHOS A HP 48 (WW)60 KW€7800,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een prettig klimaat in huis. Hoe werkt dit? Onderstaand is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Noordbeemster aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren mondt uit in een aangenaam wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar worden gevoed door stroom. De gevraagde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Beemster, Zuidoostbeemster.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!