Warmtepomp Zuidoostbeemster

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Zuidoostbeemster? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een voordelige en milieuvriendelijke oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €225,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende zaken. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Zuidoostbeemster.
warmtepomp-installateur-1461

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcodegebied1461
Netnummer0299 (+31299)
Gasgebruik M31640 M3
Stroomgebruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zuidoostbeemster

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. We onderscheiden verscheidene producten. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zuidoostbeemster kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Zuidoostbeemster? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door de warmtepomp-vergelijker bekijk je waardevolle de beste installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1461).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals categorie huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. Hierna lees je uitgebreide informatie die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Zuidoostbeemster kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en je bespaart al snel €280,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.600 en €23.500. We gaan verder in op vier verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elk type installatie wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw bestaande gasketel. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.850 en €6.225 bij een verwarmingsmonteur uit Zuidoostbeemster (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zuidoostbeemster

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op een fors lagere energierekening. Via ISDE subsidie haal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €5600. Een hybride oplossing is er vanaf €2100. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. verscheidene aspecten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €24100Geen geluid, hoge investering
Water-water€14100 – €21900Ook koelende functie
Lucht-lucht€4150 – €6175Relatief voordelig
Lucht-water€4800 – €6950Aansluitbaar op CV, buitenunit maakt geluid
Hybride€2000 – €5700Iedereen kan hier van profiteren

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Zuidoostbeemster gebruikt ong. 1640 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Energiedirect of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €260 tot €300. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €145 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1075m3€693
Buitenlucht2800kWh€457€236
Bodemwarmte2000kWh€319€374
Hybride1350 kWh + 375 M3€492€201

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zuidoostbeemster?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden een aantalvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Beemster?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van een speciale groene lening bij de gemeenten Beemster. Het is een speciaal soort lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.beemster.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Zuidoostbeemster. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €525 tot maar liefst €2700. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Zuidoostbeemster (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) ontvang je zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op zo’n €1600.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij plusminus €2275.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€175, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
AermecANK100H17 KW€2850,-
iDMTERRA SW 13; 81033613 KW€3100,-
Western AirconditioningMU ECHOS A HP 35 (WW)45 KW€6300,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een prettig wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Zuidoostbeemster aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier voorkom je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren draait uit op een gezond wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar werken met elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Beemster, Zuidoostbeemster.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!