Warmtepomp Gooise Meren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Gooise Meren? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een economische en verantwoorde methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €330,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door verschillende facetten. Op onze website vind je meer info over een warmtepomp kopen in Gooise Meren.
warmtepomp-installateur-1400

 • CO2 uitstoot beperken
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Een keuze voor de toekomst
 • Waardevermeerdering huis
 • Snel terugverdiend

ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1400
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31670 M3
Stroom-verbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Gooise Meren

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Je kan kiezen uit diverse onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gooise Meren kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Gooise Meren? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij deze website doorzoek je waardevolle de beste installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1400).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals categorie woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. In 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat neemt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. In de volgende paragraaf doorzoek je accurate gegevens ten aanzien van actuele warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Gooise Meren kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €225,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.100 en €10.700. We noemen hieronder vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elke leverancier heeft relevante voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasketel. Een laagdrempelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.800 en €5.300 bij een verwarmingsmonteur uit Gooise Meren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gooise-meren

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Maar, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. D.m.v. een royale subsidie geniet je van een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €6400. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €3300. De eindfactuur wordt gecalculeerd door allerlei variabelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €23500Hoog rendement, erg duur
Water-water€14100 – €24300Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3650 – €7125Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4450 – €6250Totaaloplossing, hoog energiegebruik
Hybride€2825 – €6950Ook voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Gooise Meren verbruikt plusminus 1670 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing schatten we op €265 tot €330. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €145 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1175m3€672
Buitenlucht2425kWh€450€222
Bodemwarmte2050kWh€316€356
Hybride1425 kWh + 425 M3€484€188

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als lucht of grondwater. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Gooise Meren?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat randvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt slim samen met jouw reguliere CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Gooise Meren?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Gooise Meren. Het is een kortlopende lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.gooisemeren.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Gooise Meren. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €600 tot maar liefst €4000. Informeren naar de actuele subsidie in april 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Gooise Meren (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze zo’n €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze zo’n €1825.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf circa €2250.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€300, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
InterClima-MTAOCT 05023 KW€4100,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW60VNX-A met HMK605 KW€1800,-
ViessmannVitocal 200-S AWB 201.D1611 KW€2400,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een prettig binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Gooise Meren aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende zorg je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is triple glas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een prettig binnenklimaat zonder energieverspilling. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op stroom. De stroom die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Bussum Centrum, Brediuskwartier, Eng, Spiegel, Muiden, Naarden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!



Alle plaatsen in deze gemeente