Warmtepomp Genemuiden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Genemuiden? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een economische en ecologische manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €195,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan profiteer je van een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door verscheidene facetten. Hierna bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Genemuiden.
warmtepomp-installateur-8281

 • Een duurzame oplossing
 • Kan ook werken als airco
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Veilige en regelbare warmte
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8281
Netnummer038 (+3138)
Gas-verbruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Genemuiden

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Er is keuze uit meerdere installaties. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Genemuiden kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt het huis en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Genemuiden? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker bekijk jij vandaag nog (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8281).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van energie uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. Verderop ontdek je handige adviezen omtrent beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Genemuiden kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €330,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €5.600 en €18.100. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elke merk heeft zijn eigen pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de warmte uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een goede manier om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.425 en €5.250 bij een verwarmingsmonteur uit Genemuiden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-genemuiden

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot een fors lagere energierekening. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie behaal jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €7100. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €3400. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van verscheidene variabelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €25600Geen geluid, relatief duur
Water-water€13800 – €24900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4950 – €6175CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4100 – €6275Weinig onderhoud, buitenunit maakt geluid
Hybride€2700 – €6250Eenvoudig aan te sluiten

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Genemuiden verbruikt circa 1490 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Delta of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing schatten we op €210 tot €350. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €185 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1225m3€655
Buitenlucht2650kWh€445€210
Bodemwarmte1750kWh€314€341
Hybride1300 kWh + 425 M3€478€177

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als omgevingslucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Genemuiden?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze randvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem werkt samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Zwartewaterland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dit scenario kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Zwartewaterland. Het betreft een tijdelijke lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.zwartewaterland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, in algemene zin is er de ISDE-subsidie Genemuiden. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van energielabel en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €650 en kunnen oplopen tot €3950. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Genemuiden (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze ong. €1925.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij ong. €2300.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
EnergyPanelThermboil TB-100-E MS0 KW€1100,-
SunexNexus 96 KW€1750,-
EcoforestEcoGeo 5-22, type B of C25 KW€4300,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een optimale leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Genemuiden aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier vermijd je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren mondt uit in een prettig binnenklimaat zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit verwarmen en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De gevraagde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Genemuiden, Kamperzeedijk, Hasselt, Landelijk gebied Hasselt, Zwartsluis, Mastenbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!