Warmtepomp Mastenbroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Mastenbroek? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een voordelige en verantwoorde aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €170,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan ontvang je een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal facetten. Op onze website check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Mastenbroek.
warmtepomp-installateur-8294

 • Minder vervuiling
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcodegebied8294
Netnummer038 (+3138)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Mastenbroek

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt keuze uit allerlei producten. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Mastenbroek heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter onderzoekt jouw huis en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Mastenbroek? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij snel en eenvoudig (verwarmings)installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8294).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. In 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de isolatiewaarden. In de volgende paragraaf lees jij accurate informatie met betrekking tot de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Mastenbroek heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm sanitair water met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €295,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €3.600 en €18.700. We noemen hieronder vier verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm heeft zijn eigen gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van warmte uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw huidige HR-ketel op gas. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.200 en €4.675 bij een verwarmingsmonteur uit Mastenbroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-mastenbroek

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Gelukkig, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij een hoge subsidie geniet jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant is beschikbaar vanaf €7400. Een hybride variant is al op de markt vanaf €3300. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. diverse randvoorwaarden als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €25000Hoog rendement, prijzig
Water-water€14500 – €23700Kan ook koelen
Lucht-lucht€5200 – €6975Relatief lage investering
Lucht-water€5050 – €6150Krachtige oplossing, hoog energiegebruik
Hybride€2975 – €6300Snel en goedkoop

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Mastenbroek verbruikt pakweg 1490 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energieleverancier als Delta of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar schommelt tussen €275 tot €335. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €145 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1025m3€656
Buitenlucht2300kWh€453€203
Bodemwarmte1650kWh€321€335
Hybride1450 kWh + 475 M3€485€171

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Mastenbroek?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat is actief naast jouw reguliere CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Zwartewaterland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval hebben we een speciale groene lening bij de gemeenten Zwartewaterland. Het is een unieke lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.zwartewaterland.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Mastenbroek. De omvang van de subsidie heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €850 tot gemiddeld €3700. Benieuwd naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Mastenbroek (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) verstrekken ze grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze grofweg €1700.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal ong. €2350.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
EnergyPanelThermboil TB-200-E MS0 KW€1100,-
SunexNexus 1410 KW€2150,-
EcoforestEcoGeo HP 12-4044 KW€6200,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Mastenbroek aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat warme lucht verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren leidt tot een optimale leefomgeving zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van de totale energierekening komt voort uit de CV-installatie en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op stroom. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Genemuiden, Kamperzeedijk, Hasselt, Landelijk gebied Hasselt, Zwartsluis, Mastenbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!