Warmtepomp Zwartsluis

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Zwartsluis? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een zuinige en ecologische aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €305,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Dan krijg je een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan allerlei factoren. Op ons warmtepomp-portaal bekijk jij meer info over een warmtepomp kopen in Zwartsluis.
warmtepomp-installateur-8064

 • Groene investering
 • Kan woning ook koelen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcodegebied8064
Netnummer038 (+3138)
Gasgebruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Zwartsluis

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Er bestaan meerdere versies. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zwartsluis kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter inspecteert de woning en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Zwartsluis? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van onze website check je veelzijdige verwarmingsinstallateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8064).
 2. Omschrijf de woning. Zoals soort woning, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. In 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat neemt warmte uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hierna doorzoek je samengestelde details met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Zwartsluis kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en de besparing loopt op tot €320,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.000 en €22.300. We werken op dit moment met vier verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elke merk heeft weer individuele plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw normale gasketel. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk beslaat dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.325 en €6.800 bij een verwarmingsmonteur uit Zwartsluis (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zwartsluis

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Maar het mooie is, je realiseert een fors lagere energierekening. Door middel van een flinke subsidie behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant is beschikbaar vanaf €7700. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2300. De uiteindelijke rekening wordt bepaald aan de hand van meerdere factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €27600Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€13800 – €23700Ook koelende functie
Lucht-lucht€5350 – €6125Werkt ook als een airco
Lucht-water€4350 – €6300Lage installatiekosten, hoog energiegebruik
Hybride€2825 – €5350Niet volledig van het gas af

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Zwartsluis gebruikt ong. 1490 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een maatschappij als Greenchoice of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €275 tot €305. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €160 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1200m3€714
Buitenlucht2725kWh€486€228
Bodemwarmte1650kWh€343€371
Hybride1600 kWh + 425 M3€521€193

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Zwartsluis?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Zwartewaterland?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening via de gemeente Zwartewaterland. Het betreft een speciaal soort lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.zwartewaterland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, normaal is er de ISDE-subsidie Zwartsluis. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €875 tot wel €1650. Informeren naar de september 2022 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Zwartsluis (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze om en nabij €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op circa €1750.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij ongeveer €2125.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€175, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Energie ESTSB129 KW€2200,-
Stiebel-EltronWPF 10 (232912)10 KW€2800,-
DanfossDHP-S Eco 3339 KW€5700,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een prettig wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Zwartsluis aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Als de woning geïsoleerd is, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren is belangrijk voor een optimaal wooncomfort zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door de verwarming en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Genemuiden, Kamperzeedijk, Hasselt, Landelijk gebied Hasselt, Zwartsluis, Mastenbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!