Warmtepomp Hasselt

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Hasselt? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een voordelige en verantwoorde oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en de potentiële besparing ligt op €320,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? In zo’n geval krijg je een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door meerdere randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Hasselt.
warmtepomp-installateur-8061

 • Goed voor het milieu
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Veel keuze in leveranciers
 • Weinig onderhoud
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8061
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Hasselt

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Je hebt keuze uit fors wat producten. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hasselt kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Hasselt? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door middel van onze website lees je snel (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8061).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als categorie woning, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. Bijgaand doorzoek jij waardevolle gegevens over de diverse warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Hasselt heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 60% en de potentiële besparing ligt op €200,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €4.700 en €22.900. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type producten. Het echte verschil zit hem in de bron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.125 en €6.975 bij een verwarmingsmonteur uit Hasselt (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hasselt

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het draait uit op flink lagere energiekosten. Dankzij een flinke subsidie krijg je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €8000. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €3300. De factuur wordt bepaald door allerlei variabelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €23700Veel vermogen, relatief duur
Water-water€18000 – €22700Kan ook koelen
Lucht-lucht€4200 – €7075Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4000 – €6075Totaaloplossing, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€3000 – €5900Ook voor oudere woning

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Hasselt verbruikt grofweg 1490 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Eneco of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing komt uit tussen de €255 tot €375. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €135 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1000m3€713
Buitenlucht2650kWh€478€235
Bodemwarmte2075kWh€335€378
Hybride1325 kWh + 425 M3€513€200

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Hasselt?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Zwartewaterland?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Zwartewaterland. Het gaat om een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.zwartewaterland.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Hasselt. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €800 tot maar liefst €2300. Interesse naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Hasselt (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op om en nabij €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze ongeveer €1550.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf ongeveer €2200.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€125, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Energie ESTAquapura Monobloc 250i0 KW€1250,-
Stiebel-EltronWPF 07 (232911)8 KW€2800,-
DanfossDHP-S Eco 2630 KW€4800,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een aangenaam klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Hasselt aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor voorkom je dat de warmte weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie leidt tot een gezond binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar werken op basis van stroom. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Genemuiden, Kamperzeedijk, Hasselt, Landelijk gebied Hasselt, Zwartsluis, Mastenbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!