Warmtepomp Hei- en Boeicop

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Hei- en Boeicop? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie gebruikt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en milieuvriendelijke aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en je profiteert van een besparing tot wel €350,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal randvoorwaarden. Hierna bekijk jij meer info over een warmtepomp kopen in Hei- en Boeicop.
warmtepomp-installateur-4126

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4126
Netnummer0345 (+31345)
Gas-verbruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Hei- en Boeicop

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. We onderscheiden velerlei installaties. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hei- en Boeicop kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Hei- en Boeicop? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij deze website vind jij bruikbare leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4126).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals categorie woning, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. In 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de staat van isolatie. Hierna doorzoek je accurate adviezen die gaan over de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Hei- en Boeicop heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en het bespaart flink geld, tot wel €350,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.200 en €15.800. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elke installatie heeft weer individuele plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt warmte uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.775 en €4.675 bij een verwarmingsmonteur uit Hei- en Boeicop (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hei--en-boeicop

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Via een zeer aantrekkelijke subsidie profiteer jij van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is al op de markt vanaf €6300. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €2500. De totaalprijs wordt berekend door verschillende facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €23700Passief koelen, dure installatie
Water-water€15300 – €22300Beste rendement
Lucht-lucht€4850 – €7375Lage aanschafprijs
Lucht-water€3850 – €6625Totaaloplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2400 – €6200Ook voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Hei- en Boeicop gebruikt circa 1490 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar schommelt tussen €240 tot €300. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €185 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€691
Buitenlucht2350kWh€456€235
Bodemwarmte1675kWh€318€373
Hybride1400 kWh + 550 M3€491€200

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hei- en Boeicop?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Zederik?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Zederik. Dit is een speciale lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.zederik.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, voor de meeste systemen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Hei- en Boeicop. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €550 tot ongeveer €3550. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Hei- en Boeicop (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) krijg je ongeveer €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze plusminus €1800.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2450.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
AuerHRC70-20-tri14 KW€2700,-
MideaMHC-V12W/D2N811 KW€2400,-
ArgoAEI1G140EMX + HKEE9 KW€2200,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een optimale leefomgeving. Hoe werkt dit? Verderop doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Hei- en Boeicop aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Hierdoor voorkom je dat de warmte de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren is belangrijk voor een comfortabel wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar wel elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Lexmond, Ameide, Tienhoven, Meerkerk, Hei- en Boeicop, Leerbroek, Nieuwland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!