Warmtepomp Lexmond

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Lexmond? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een economische en verantwoorde manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €280,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen meerdere factoren. In het volgende kopje vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Lexmond.
warmtepomp-installateur-4231

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Constante verwarming van de woning
 • Toekomstbestendig
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcodegebied4231
Netnummer0347 (+31347)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroom-gebruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Lexmond

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat honderden oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lexmond kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Lexmond? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van onze vergelijker bekijk je zonder moeite installateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4231).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan type huis, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Na 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. Op deze pagina bekijk je uitgebreide adviezen inzake populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Lexmond kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de besparing loopt op tot €295,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.400 en €11.000. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elk model wordt gekenmerkt door kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt warmte uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw reguliere CV-ketel. Een relatief goedkope manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.525 en €6.500 bij een verwarmingsmonteur uit Lexmond (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lexmond

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van lucratieve subsidies profiteer jij van een snelle terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €6700. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2600. De totaalprijs wordt getekend door specifieke variabelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €27700Geen geluid, dure installatie
Water-water€16600 – €20700Ook koelende functie
Lucht-lucht€5100 – €6975Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€3900 – €6750Laagdrempelig, veel stroomverbruik
Hybride€2200 – €5750Combinatiesysteem

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Lexmond gebruikt ongeveer 1490 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar komt uit tussen de €235 tot €355. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €165 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€719
Buitenlucht2575kWh€503€216
Bodemwarmte1900kWh€360€360
Hybride1575 kWh + 350 M3€539€180

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Lexmond?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat vereisten: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie wordt aangesloten op jouw reguliere gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Zederik?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan jij gebruik maken van een speciale groene lening in de regio Zederik. We hebben het over een een speciaal soort lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.zederik.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, meestal is er de ISDE-subsidie Lexmond. Hoeveel je krijgt hangt af van de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €675 tot wel €2500. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Lexmond (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je grofweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je ongeveer €1550.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal zo’n €2400.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Carrier30AWH004HD3 KW€1600,-
Mitsubishi ElectricZHM112Y11 KW€2400,-
AT-TECLWP8-29 Monoblock21 KW€3400,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Bijgaand kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Lexmond aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Dan voorkom je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren draait uit op een optimaal binnenklimaat zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door stroom. De benodigde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Lexmond, Ameide, Tienhoven, Meerkerk, Hei- en Boeicop, Leerbroek, Nieuwland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!