Warmtepomp Meerkerk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Meerkerk? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een efficiënte en verantwoorde manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €320,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Dan kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan verscheidene facetten. Op ons warmtepomp-portaal lees jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Meerkerk.
warmtepomp-installateur-4231

 • Een verantwoorde keuze
 • Constante verwarming van de woning
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcodegebied4231
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Meerkerk

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit tal van oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Meerkerk biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Meerkerk? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van deze website tref jij snel en eenvoudig installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4231).
 2. Specificeer de woning. Zoals type woning, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. Onderstaand bekijk jij bruikbare info inzake de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Meerkerk heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €330,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €6.400 en €12.200. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut warmte van het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw bestaande gasketel. Een betaalbare manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.675 en €6.550 bij een verwarmingsmonteur uit Meerkerk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-meerkerk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Echter, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Via actuele subsidies haal jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €6800. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €3400. De uiteindelijke kostprijs wordt vastgesteld door velerlei zaken als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €26300Passief koelen, dure installatie
Water-water€13500 – €21700Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3950 – €7375Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4600 – €6225Weinig onderhoud, verbruikt veel stroom
Hybride€2850 – €5400Hoge subsidie

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Meerkerk gebruikt ong. 1490 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Budget Energie of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing vinden we terug tussen de €220 tot €340. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €160 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1125m3€720
Buitenlucht2625kWh€468€252
Bodemwarmte1900kWh€324€396
Hybride1425 kWh + 425 M3€504€216

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als de buitenlucht of bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Meerkerk?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We noemen enkele vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Zederik?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de erkende groene lening van je gemeente Zederik. Het is een unieke lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.zederik.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, in algemene zin kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Meerkerk. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €900 en kunnen oplopen tot €1800. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Meerkerk (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op pakweg €1800.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf zo’n €2275.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Carrier30AWH006HD4 KW€1700,-
Mitsubishi ElectricZHM140Y14 KW€2700,-
AT-TECLWP12-34 Monoblock28 KW€4100,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een aangenaam wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Bijgaand komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Meerkerk aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zo weet je zeker dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Een solide isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren mondt uit in een comfortabel binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar verwarmen en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Lexmond, Ameide, Tienhoven, Meerkerk, Hei- en Boeicop, Leerbroek, Nieuwland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!