Warmtepomp Nieuwland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Nieuwland? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een efficiënte en duurzame benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en je bespaart al snel €230,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door een aantal facetten. Op ons warmtepomp-portaal vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Nieuwland.
warmtepomp-installateur-4245

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Aangenaam leefcomfort
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Hogere woningwaarde
 • Snel terugverdiend

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcodegebied4245
Netnummer0183 (+31183)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Nieuwland

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Het aanbod omslaat diverse installaties. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuwland kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Nieuwland? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij deze website tref jij direct erkende installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4245).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn soort woning, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. Op deze website tref jij praktische raadgeving aangaande beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Nieuwland kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €190,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €4.500 en €23.200. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elk model wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut energie uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt warmte uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.150 en €4.800 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuwland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuwland

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Echter, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant kan je laten installeren voor €7700. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €2900. De factuur is afhankelijk van allerlei facetten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €25800Geen geluid, prijzig
Water-water€17600 – €21700Beste rendement
Lucht-lucht€5500 – €6450Eenvoudige installatie
Lucht-water€4550 – €6700Laagdrempelig, vraagt veel stroom
Hybride€2300 – €6450Voor praktische elke woning

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Nieuwland verbruikt plusminus 1490 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energie aanbieder als Greenchoice of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing varieert van €225 tot €375. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €125 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€724
Buitenlucht2725kWh€500€224
Bodemwarmte1825kWh€355€369
Hybride1300 kWh + 450 M3€536€188

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Nieuwland?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een aantalvereisten: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Hij is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Zederik?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er de erkende groene lening in de regio Zederik. Dit is een speciale lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.zederik.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, doorgaans kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Nieuwland. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €825 tot doorgaans €3650. Nieuwsgierig naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Nieuwland (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op om en nabij €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze circa €1525.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2225.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Carrier30AWH015HD10 KW€2150,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW100 YHA + ERST20C-VM2C9 KW€2200,-
AT-TECLWP8-Monoblock5 KW€1800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een optimaal klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Nieuwland aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo weet je zeker dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren mondt uit in een gezond wooncomfort zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken komt voort uit verwarmen en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Lexmond, Ameide, Tienhoven, Meerkerk, Hei- en Boeicop, Leerbroek, Nieuwland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!