Warmtepomp Leerbroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Leerbroek? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een efficiënte en verantwoorde oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €350,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Leerbroek.
warmtepomp-installateur-4245

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Kan het huis ook koelen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Weinig onderhoud
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcodegebied4245
Netnummer0345 (+31345)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Leerbroek

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. We hebben te maken met velerlei onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Leerbroek kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert het verblijf en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Leerbroek? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van onze tool check je snel en eenvoudig de beste installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4245).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. Hieronder bekijk je praktische adviezen aangaande populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Leerbroek kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €345,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.200 en €24.300. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke merk heeft relevante gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut warmte van het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van energie uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw normale CV-ketel. Een voordelige oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.350 en €6.500 bij een verwarmingsmonteur uit Leerbroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-leerbroek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Echter, het betekent een significant lagere energierekening. Geholpen door een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs haal jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je laten installeren voor €6000. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €2900. De eindfactuur wordt bepaald aan de hand van velerlei variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €23700Hoog rendement, prijzig
Water-water€18000 – €24700Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4200 – €6925CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3600 – €6225Goedkoop, neemt ruimte buiten in
Hybride€2600 – €6400Gemakkelijk te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Leerbroek verbruikt pakweg 1490 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een leverancier als Engie of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing schatten we op €260 tot €350. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €155 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1075m3€725
Buitenlucht2600kWh€508€218
Bodemwarmte1700kWh€363€363
Hybride1500 kWh + 375 M3€544€181

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Leerbroek?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie werkt samen met jouw reguliere HR-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Zederik?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval kan je profiteren van de duurzame groene lening via jouw gemeente Zederik. We hebben het over een een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.zederik.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Leerbroek. Hoeveel je krijgt komt tot stand door het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €500 tot doorgaans €2600. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Leerbroek (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op plusminus €1950.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2375.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€125, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Carrier30AWH015HD910 KW€2150,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW120 YHA + ERST20C-VM2C11 KW€2400,-
AT-TECLWP10-Monoblock7 KW€2000,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een optimaal binnenklimaat. Hoe werkt dit? Verderop komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Leerbroek aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat warme lucht de woning ontglipt. Degelijke isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Als de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie draait uit op een gezond binnenklimaat zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van het energiegebruik komt voort uit onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van stroom. De elektra die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Lexmond, Ameide, Tienhoven, Meerkerk, Hei- en Boeicop, Leerbroek, Nieuwland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!