Warmtepomp Ameide

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Ameide? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een zuinige en ecologische methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en je profiteert van een besparing tot wel €280,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met diverse facetten. Op deze pagina vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Ameide.
warmtepomp-installateur-4233

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Waardevermeerdering huis
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4233
Netnummer0183 (+31183)
Gas-verbruik M31490 M3
Stroom-gebruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Ameide

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. We onderscheiden honderden producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ameide kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert het huis en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Ameide? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van onze website tref je binnen enkele minuten (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4233).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals soort woning, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem profiteert van warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Onderstaand ontdek je uitgebreide gegevens inzake de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Ameide kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €335,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.700 en €23.200. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elke vorm wordt gekenmerkt door kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw bestaande gasketel. Een laagdrempelige manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.750 en €7.075 bij een verwarmingsmonteur uit Ameide (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ameide

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van actuele subsidies haal jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €5700. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €1900. De uiteindelijke kostprijs wordt vastgesteld door verscheidene variabelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €24000Hoog rendement, dure installatie
Water-water€15800 – €22200Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5150 – €7100Lage aanschafprijs
Lucht-water€5200 – €6700Kan ook koelen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2625 – €6300Iedereen kan hier van profiteren

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Ameide verbruikt plusminus 1490 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een energie aanbieder als Engie of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing ligt tussen de €280 tot €305. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €155 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1100m3€721
Buitenlucht2800kWh€476€245
Bodemwarmte1675kWh€332€389
Hybride1375 kWh + 475 M3€512€209

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Ameide?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn meerdere zaken: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw huidige gasketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Zederik?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario is er de duurzame groene lening bij de gemeenten Zederik. Dit is een speciale lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.zederik.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Ameide. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €800 tot maar liefst €3100. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Ameide (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze grofweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op zo’n €1950.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal pakweg €2450.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€275, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Carrier30AWH008HD4 KW€1550,-
Mitsubishi ElectricSUHZ-SW45 VA + ERST20D-VM2C4 KW€1700,-
AT-TECLWP2-12 Split9 KW€2200,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een prettige leefomgeving. Hoe werkt dit? Verderop komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Ameide aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Hierdoor voorkom je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Gedegen isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren betekent een comfortabele leefomgeving zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken met stroom. De stroom die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Lexmond, Ameide, Tienhoven, Meerkerk, Hei- en Boeicop, Leerbroek, Nieuwland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!