Warmtepomp Leur

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Leur? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een voordelige en milieuvriendelijke oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €265,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van verscheidene zaken. Hierna check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Leur.
warmtepomp-installateur-6615

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode-regio6615
Netnummer024 (+3124)
Gas-verbruik M31370 M3
Stroom-gebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Leur

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat meerdere oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Leur heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert de woning en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Leur? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Op basis van warmtepomprevolutie.nl ontdek je waardevolle erkende installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6615).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie gebruikt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Onderstaand ontdek je handige informatie ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Leur kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €350,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.600 en €22.000. We gaan verder in op vier verschillende type modellen. Het onderscheid is de input van energie. Elke pomp heeft weer individuele pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de warmte uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.850 en €5.000 bij een verwarmingsmonteur uit Leur (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-leur

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Echter, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van een flinke subsidie haal jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €5900. Een hybride oplossing is er vanaf €1900. Het prijskaartje wordt bepaald aan de hand van diverse variabelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €23300Veel vermogen, erg duur
Water-water€13000 – €22000Ook koelende functie
Lucht-lucht€3950 – €6425Relatief voordelig
Lucht-water€4300 – €6400Goedkoop, buitenunit in zicht
Hybride€2975 – €7000Ook voor oudere woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Leur gebruikt circa 1370 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier van energie als Greenchoice of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing schommelt tussen €230 tot €360. Met een hybride product verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €130 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1050m3€664
Buitenlucht2650kWh€458€206
Bodemwarmte1775kWh€325€339
Hybride1500 kWh + 575 M3€491€173

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als omgevingslucht of uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Leur?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. We noemen verschillende eisen: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. De pomp werkt slim samen met jouw moderne gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Wijchen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? Dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening via de gemeente Wijchen. We hebben het over een een interessante lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.wijchen.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Leur. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door energielabel en vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €775 en lopen op tot wel €2700. Informeren naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Leur (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) ontvang je circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze zo’n €1600.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij zo’n €2375.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€250, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
CTCEcoAir 622M + CTC EcoZenith i3509 KW€2200,-
RemkoHTS 906 KW€1900,-
ClivetWSN-XEE 12228 KW€3800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een prettig klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Leur aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Dan zorg je dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren zorgt voor een gezonde leefomgeving zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Wijchen buitengebied, Wijchen kern, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Alverna.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!