Warmtepomp Batenburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Batenburg? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een economische en duurzame aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €210,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan een aantal facetten. Verderop bekijk jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Batenburg.
warmtepomp-installateur-6634

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Aangenaam leefcomfort
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Veilig alternatief
 • Hoge subsidie

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode-regio6634
Netnummer0487 (+31487)
Gas-verbruik M31370 M3
Stroomgebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Batenburg

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Er is keuze uit diverse systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Batenburg kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Batenburg? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels warmtepomprevolutie.nl bekijk jij zonder problemen warmtepomp installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6634).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals type huis, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen een dag of 5 krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie haalt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Hieronder check je actuele raadgeving omtrent populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Batenburg kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart al snel €170,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €5.000 en €23.600. We werken op dit moment met vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elke merk wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut warmte uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw moderne gasketel. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.300 en €5.525 bij een verwarmingsmonteur uit Batenburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-batenburg

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in veel minder stookkosten. Dankzij ISDE subsidie geniet jij van een interessante terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €7400. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €3400. De totaalprijs wordt getekend door meerdere aspecten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €27000Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€13000 – €23300Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4000 – €7225Relatief lage investering
Lucht-water€4950 – €6075goede performance, geplaatst met buitenunit
Hybride€2025 – €6950Goed voor EPC waarde

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Batenburg verbruikt plusminus 1370 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een energie aanbieder als Energiedirect of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing fluctueert tussen de €275 tot €345. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €135 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1200m3€674
Buitenlucht2575kWh€452€222
Bodemwarmte1650kWh€317€357
Hybride1400 kWh + 425 M3€485€189

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of uit de bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Batenburg?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Wijchen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval kan je profiteren van de erkende groene lening via jouw gemeente Wijchen. Dit is een unieke lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.wijchen.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Batenburg. Hoeveel je krijgt komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €725 tot doorgaans €2400. Informeren naar de huidige subsidie in september 2023 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Batenburg (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) vergoeden ze om en nabij €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je grofweg €1525.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2475.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€225, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
CTCEcoPart 424 + CTC Ecologic26 KW€4400,-
RemkoRBW 300 PV-S0 KW€1100,-
ClivetCPAR-XIN 50 KW€1100,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten heb je een comfortabel wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Batenburg aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Daarmee vermijd je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Goede isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren mondt uit in een optimale leefomgeving zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Wijchen buitengebied, Wijchen kern, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Alverna.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!